Awkwafina: nova zvijezda Hollywooda?

Tko god ne živi u ananasu ispod mora, dosad je morao čuti za Noru Lum. Ne znate tko je to? Ona je glazbenica i producentica s dva izdana albuma, youtuberica sa serijalom TAWK  u kojem je intervjuirala zvijezde, ali i ljude s ulice. Gledali ste ju u filmovima Crazy Rich Asians, Jumanji te nedavno u The Farewell. Naravno, riječ je o Awkwafini.

OD NOVINARKE DO GLUMICE

Na popularnu scenu se probija 2012. kao viralna reperica s jednom kontroverznom pjesmom te se nastavlja baviti glazbom, što joj je i srednjoškolsko zanimanje. Ipak, ova nesuđena diplomirana novinarka (Well… That took a turn?) odlazi u drugom smjeru i glumi sporedne komične uloge sestre, najbolje prijateljice i sl. Onda dolazi za nju čarobna 2018. godina. Bez audicije, Awkwafina dobiva ulogu Constance, džeparice koja je bila ključna u pljački Met Gale Ocean’s 8.

Awkwafina u Ocean’s 8

Iste godine glumi Goh Peik Lin u Crazy Rich Asians, filmu koji je postao hit u svjetskim kinima, postaje poznata kao glumica koja točno zna kad iskoristiti koju šalu i improvizirati gotovo cijele dijaloge. Iako joj je očito krenulo i više nego dobro u komediji, Awkwafina se okušala u nečemu potpuno drugačijem: drami.

Awkwafina u Crazy Rich Asians, film kojeg je snimao naš Vanja Černjul

>> Vanja Černjul – upoznajte direktora fotografije najboljih svjetskih serija (INTERVJU)

The Farewell je priča o kineskoj obitelji i njenoj baki matrijarhu koja oboli od raka. Obitelj joj odluči ne priznati istinu o bolesti te organiziraju jedno zadnje okupljanje prije nego što umre. Ne brinite se, nećemo vam spojlati film, stvarno ga je vrijedno pogledati. Za ulogu Billi Wang, Awkwafina stvara presedan i postaje prva glumica azijskog podrijetla koje je dobila Zlatni globus u kategoriji glavne glumice.

Awkwafina u The Farewell

NJEZINA NOVA SERIJA MOGLA BI BITI HIT

Po uzoru na serije poput Broad City, Awkafina trenutno glumi u novoj komediji na Comedy Centralu. Radi se o polu-biografskoj seriji imena Nora from Queens, gdje Nora glumi djevojku u dvadesetima po imenu Nora Lin (njezino je pravo ime Nora Lum), koja živi u New Yorku i nema pojma što želi od života.

Šuška se o nekim novim ulogama koje se možda spremaju za nju,  ali vrijeme će pokazati za što je još sve Nora Lum sposobna.

>> Tko je Phoebe Waller-Bridge, žena koja je pomela Hollywood?

Komentiraj

Komentara