Babylon Berlin: Ekscentrična serija kreće na Epic Drama

Premijera u četvrtak 18. listopada u 21h na knaalu Epic Drama

Serija Babilon Berlin (Babylon Berlin), čija premijera počinje 18.listopada na Epic Drama kanalu,  na britanskoj televiziji Sky bila je najuspješnija nebritanska serija svih vremena a u brojkama ju je prestigla samo posljednja epizoda Igre prijestolja (Game Of Thrones). Prvu je epizodu gledalo 1,2 milijuna  gledatelja na Sky-u, koji se prati u Britaniji, Irskoj, Italiji, Njemačkoj i Austriji.  Radnja serije odvija se u Berlinu u ludim dvadesetim godinama u vrijeme organiziranog kriminala, političkog ekstremizma, siromaštva koje teži za boljim životom.

>> Tjedni pregled kratkih vijesti: Zona sumraka, Gospodar prstenova, American Gods, Dr. Who, Buffy…

Berlin u ludim dvadesetima: metropola za darovite i ambiciozne i za one kojima se uvijek žuri. No ispod blještave površine osiromašene mase teže za boljim životom. To je vrijeme organiziranog kriminala i političkog ekstremizma. Stare militarističke elite još se nisu povukle, a još strašnije čudovište počinje razvijati svoju snagu. Gereon je policajac iz Kölna prebačen u Berlin, u Odjel za poroke u Crvenoj tvrđavi, veličanstvenom središtu berlinske policije.

>> Babylon Berlin: Kaleidoskop političkih subverzija, razvrata i PTSP-a u predratnom Berlinu (RECENZIJA)

Iako na prvi pogled djeluje smireno i iskreno, u sebi nosi težak teret. Ekipu vodi Bruno Wolter, odan i brižan kolega čiji skriveni plan postaje ozbiljna prijetnja. Između dvojice muškaraca nalazi se Charlotte, pametna mlada žena koja se bori za poboljšanje bijednih životnih uvjeta svoje obitelji i vodi dvostruki život.

Redatelj: Henk Handloegten, Tom Tykwer, Achim von Borries

Glumci: Volker Bruch, Liv Lisa Fries, Peter Kurth, Matthias Brandt, Leonie Benesch

>> Kondor (2018.): Sve što morate znati o novoj špijunskoj triler seriji

Komentiraj

Komentara