Benedict Cumberbatch predvodi moćan glumački sastav u novoj Showtimeovoj seriji (FOTO+VIDEO)

Showtime već neko vrijeme izbacuje kvalitetne i zanimljive naslove, a uskoro stiže jedna priča koja se najavljuje i očekuje već dugo. Naime, idući Showtimeov naslov koji bi trebao privući mnogo pažnje jest Patrick Melrose, naslov koji spada u kategoriju takozvanih ”ograničenih serija” (limited series) što je, u suštini, američka terminološka inačica za koncept mini-serije koji se češće koristi u Velikoj Britaniji. Riječ je o mini-seriji koja se bazira na ciklusu polu-autobiografskih knjiga Edwarda St. Aubyna, a prati turbulentnu i agoničnu, ali djelomice i komično prikazanu, životnu odiseju naslovnoga glavnog lika kojega tumači svestrani, briljantni Benedict Cumberbatch.

>> Martin Freeman: Sherlock više nije zabavan zbog pritiska fanova, upitna 5. sezona

Službeni poster mini-serije

Cumberbatch će tako uroniti u ulogu osebujnog lika čija je životna priča bolna, traumatična i nestabilna, ali iz koje uporno nastoji izroniti i postaviti se na čvrste noge. Pratit ćemo tako njegovu borbu protiv trauma i bauka iz teške osobne prošlosti, opterećene i oštećene očevim zlostavljanjima i majčinim prešutnim odobravanjem takvog postupanja. Sve će to biti omotano posebnim i suptilnim komičnim celofanom, ironijskim obratima i povremenom satirizacijom čitave priče. Patrickove roditelje tumačit će Hugo Weaving (Gospodar prstenova, Matrix) i Jennifer Jason Leigh (The Hateful Eight). Moćnu glumačku postavu upotpunjuju Anna Madeley (The Crown), Allison Williams (Get Out), Pip Torrens (The Crown, Preacher), Indira Varma (Igra prijestolja) te mnoga druga poznata i manje poznata imena. Cumberbatch će, osim glavne uloge, preuzeti i funkciju izvršnog producenta mini-serije.

Dinamičan, šaren i iznimno obuhvatan teaser sugerira da ovdje nije riječ o tipičnoj osobnoj drami koju presjecaju obiteljske traume i bolno iskustvo odrastanja. Izvršni producenti Michael Jackson, Cumberbatch i producentica Rachael Horovitz te scenarist David Nicholls i redatelj Edward Berger pripremaju nešto sasvim drukčije od onog što bi se moglo očekivati, imajući na umu tematiku Aubynovih knjiga. To, na koncu, može rezultirati i dobrim efektom: u periodu hiperprodukcije (mini)serija, nužno je pronaći pravi način koji određeni naslov može izdvojiti kao specifičan i originalan. Patrick Melrose je najavljena kao mini-serija koja će imati sveukupno pet epizoda, od kojih će svaka obuhvatiti po jednu knjigu iz Aubynova petoknjižja. S obzirom da nas je teaser uspio sasvim dovoljno nabrijati, s nestrpljenjem iščekujemo izlazak mini-serije: na kalendarima stoga obvezno zaokružiti 12. svibanj!

>> Pickbox – Nove serije i filmovi u travnju

Komentiraj

Komentara