Black Mirror 3: Budućnost je svijetla, uvjerava novi trailer (VIDEO)

Prije Božića 2014. godine, izašla je specijalna epizoda Black Mirrora pod nazivom Bijeli Božić, dok je 2015. Netflix ponudio nastavak ove odlične, a u nekim segmentima i kontroverzne serije. 12 epizoda treće sezone biti će podijeljene u dva dijela, a prvi blok epizoda, kojega ćemo uskoro moći pogledati, dobio je i svoj trailer. Napokon!

>>BLACK MIRROR 3: OBJAVLJENE FOTKE IZ NOVIH EPIZODA

Neizbježni pametni telefoni

Na prvi pogled, jasno je da se redatelj Charlie Brooker neće odmaknuti od onih elemenata koji ovu seriju čine specifičnom i originalnom. Počevši od odnosa čovjeka i tehnologije, problema koji se u tom odnosu pojavljuju, preko okruženja kojega oblikuje prožimanje tehnološkog i prirodnog, do filozofskih, etičkih i društvenih dilema koje se iz pozadine nameću, izgleda da novi Black Mirror ostaje vjeran središnjoj niti projekta koja spaja raznovrsne i sasvim odvojene priče. Međutim, izgleda da ćemo u novim epizodama imati prilike vidjeti i neke novitete.

>>BLACK MIRROR (2011) – NACIONALNA HIMNA (S01E01)

Specifična i prepoznatljiva estetika Black Mirrora

Naime, u traileru se može primjetiti kako će se novo izdanje Black Mirrora udaljiti od britanskoga konteksta, što je bila specifičnost prvih dviju sezona, te obuhvatiti i onaj američki. Na prvoj razini, to se može primijetiti u jeziku i naglasku, a na drugoj u odabiru glumaca. Što se prve razine tiče, u traileru prevladava „američki“ engleski, dok se na drugoj nalaze i neka poznata lica američkih serija, poput Michaela Kellyja kojega već dugo i dobro poznajemo kao Douga Stampera, desne ruke Franka Underwooda u seriji Kuća od karata. Još jedno poznato lice, ovoga puta britansko, jest Jerome Flynn, kojega znamo i kao simpatičnog i lukavog Bronna iz Igre prijestolja.

>>TOP 7 FILMOVA O ODNOSU ČOVJEKA I TEHNOLOGIJE

Hoće li se novi Black Mirror pozabaviti i nekim prošlim vremenima?

Osim promjene u jeziku i kontekstu, bit će zanimljivo vidjeti koje će novosti ovoga puta Brooker ubaciti u seriju. Uz to, teško je predvidjeti koje će tematike obraditi, i koliko će one biti aktualne i suvremene, iako su pozicionirane u bliskoj budućnosti. Upravo je to ono što je specifično za Black Mirror, a ujedno i intrigantno, zanimljivo i pomalo zastrašujuće za gledateljstvo. Brookerova projekcija budućnosti se obraća suvremenosti, stimulirajući gledateljstvo na propitivanje vlastite okoline i sebe, na kritiku i samokritiku, te na procjenjivanje mogućnosti – pozitivnih i negativnih – koje tehnologija i trenutni razvoj društva mogu ponuditi. U traileru piše kako je svijet Black Mirrora udaljen od nas samo nekoliko minuta, te završava optimističnim (ili pak ironičnim?!) natpisom – Budućnost je svijetla. Koliko nas minuta dijeli od Brookerova scenarija, a koliko svijetla u tom svijetu ima, saznati ćemo 21. listopada.

Komentiraj

Komentara