Blagdani na Viasat History kanalu

Viasat History za blagdane priprema čak dvije premijere, povijesni dokumentarac Prve civilizacije koji se premijerno prikazuje 23.prosinca i dvodijelnu seriju Judeja i Rim: Fatalni sukob koji će se premijerno prikazati 24.prosinca. Blagdanski program na Viasat Historyju fokusirat će se na europsku povijest. Zajedno ćemo istražiti rimsku povijest, egipatsko carstvo i još mnogo toga iz udobnog naslonjača toplog doma.

>> Preslatke životinje u božićnim emisijama na Viasat Nature

Judeja i Rim: Fatalni sukob /Judea and Rome: The Fatal Conflict

Premijera u ponedjeljak 24. prosinca u 21h

Žanr: Dokumentarac/ povijest

Ova dvodijelna serija istražuje buran život kralja Heroda te otkriva veličanstveni uspon i tragičan pad Judeje pod vladavinom Rimskog Carstva. Ta dva događaja, iako u razmaku od 70 godina, zauvijek je povezao čovjek optužen za bilježenje događaja koji su doveli do pada Judeje, kontroverzni povjesničar Josip Flavije. ‘Judeja i Rim: Fatalni sukob’ istražuje povijest iz svježe perspektive, služeći se riječima i djelima tog zloglasnog židovskog generala, povjesničara i navodnog izdajnika te, uz pomoć različitih medija, udiše život u priču o usponu i padu Jeruzalema. Razgovori sa stručnjacima, dramatična uprizorenja, animacije i nevjerojatni računalni grafički prikazi stvaraju vizualnu impresiju bogatu i složenu poput same priče.

Prve civilizacije/ First Civilisations

Premijera u nedjelju 23. prosinca u 20h

Žanr: Dokumentarac/ povijest

Budući da su 99 posto svog vremena ljudi proveli na Zemlji lutajući u potrazi za hranom, zašto su krenuli putem prema civilizaciji? Zašto su stvorili sela, naselja, gradove i države te uspostavili model modernog svijeta? Ova serija identificira četiri temelja civilizacije: gradove, rat, religiju i trgovinu te svaki od njih istražuje u kontekstu raznih lokacija. Naše snimateljske ekipe putuju u Irak, Tursku, Meksiko, Gvatemalu, Egipat, Indiju, Pakistan, Oman, Maroko, Francusku, Njemačku, Japan, Ujedinjeno Kraljevstvo i SAD i pritom bilježe najnovija arheološka otkrića, ispituju nove teorije i otkrivaju izvorne informacije. Dramatičnim rekonstrukcijama i računalnom grafikom vizualizira se izgubljeni svijet prvih civilizacija, čime smo vam željeli pokazati da su naše pretke motivirali isti impulsi koji postoje i danas: privlačnost gradova, neminovnost rata, potreba za vjerom i ljubav prema trgovini. Njihova priča je i naša priča.

Blagdani na kanalu Viasat History – Svakog dana od subote 22. prosinca

Ovih vam blagdana na kanalu Viasat History nudimo pažljivo odabran program koji se fokusira na europsku povijest. Zajedno s nama istražite rimsku povijest, pobliže pogledajte egipatsko carstvo te udobno zavaljeni na kauču, uz šalicu tople čokolade, otputujte natrag u prošlost i doznajte sve o drevnim društvima uz naše omiljene serije ”Osam dana koji su stvorili Rim”, ”Tajne piramida”, ”Priča o Europi” i još mnogo toga!

>> Maraton božićne čarolije: 46 božićnih filmova svakog dana na Pickboxu

Komentiraj

Komentara