Blast from the past: 8 sapunica koje smo gledali svaki dan

Vratiš se iz škole, gladan si, brzo sjedaš za stol, jedeš špinat i pire krumpir, a TV je već upaljen. Ovako smo započinjali naše dane u mladosti, zbog čega imamo posebno mjesto u srcu za ove sapunice.  Donosimo vam listu 8 najboljih sapunica svih vremena koje su svakodnevno u dnevnim boravcima diljem Hrvatske bile na televiziji za vrijeme ručka u devedesetima.

8. Dinastija/Dinasty

Jedna od prvih sapunica koja se počela prikazivati osamdesetih godina u Jugoslaviji, Dinastija (Dinasty) je otvorila Pandorinu kutiju sapunica.

7. Santa Barbara

Eden i Cruz bili su omiljeni par svih bakica devedesetih godina. A i poznato je da je jednom prilikom organizirana misa u Hrvatskoj (mjesto održavanja mise izbrisano je iz povijesnih spisa) za Cruza kad je nestao.

6. Otimačica/La Usurpadora

Paolina i Paola, dvije potpuno drugačije žene, a glumi ih Gabriela Spanic, glumica porijeklom iz Hrvatske. Otimačica je bila jedan od većih hitova u Hrvata.

5. Divlja ruža/Rosa Salvaje

Rosa Garcia, glavna protagonistica TV ekrana devedesetih, osvojila je milijunsko gledateljstvo svojim ljubavnim zavrzlamama, a sigurno niste znali da je glumica Veronica Castro koja je glumila Rosu bila čak pet puta u meksičkom izdanju VIP Big Brothera.

4. Marisol

Sjećate li se naslovne pjesme od Marisol? Ne sumnjamo da se sjećate, no sjećate li se da naslovnu pjesmu pjeva Enrique Iglesias? Koliko bolje može biti? Naivna i dobra Marisol, kao i sve sapunice ikad, imala je sretan završetak.

3. Esmeralda

Nakon snimanja Esmeralde i mega popularnosti, pretežito kod djevojčica, Leticia Calderon provela je neko vrijeme odvikavajući se od droge.

2. Stočar/O Rei Do Gado

Prva brazilska sapunica koja je došla kod nas, stekla je ogromnu popularnost samo zato što smo mogli gledati neku sapunicu na još egzotičnijem jeziku od španjolskog.

1. Ljubavne veze/Lazos De Amor

Najbolja sapunica u devedesetima! Tri sestre, sve su zgodne, jedna je dobra i siromašna, jedna zla i bogata, a jedna slijepa. Sve dijele isti tik, prolaze rukom kroz obrvu. Jedina sapunica čiji je kraj misterij – ne zna se tko je na kraju pobjedio, dobra ili zla sestra? Ljubavne veze samo zbog toga zaslužuju prvo mjesto!

 

Komentiraj

Komentara