Bradley Cooper i HBO razvijaju seriju o ISIS-u

Novi projekt kojeg priprema HBO uključuje zanimljivu suradnju s Bradleyjem Cooperom, američkim glumcem i producentom koji će zajedno sa svojim poslovnim partnerom Toddom Phillipsom producirati mini-seriju temeljenu na knjizi Black Flags: The Rise Of ISIS reportera Washington Posta, Jobyja Warricka, koji je pričom o rođenju terorističke skupine u Iraku i Siriji, ispričanom kroz očište terorista, političara i obavještajnih agenata, zaradio ovogodišnju Pulitzerovu nagradu.

>> NBC NARUČIO DRAMU O BIVŠEM SNAJPERISTU

Osim Coopera i Phillipsa, za razvitak serije bit će zaduženi Gregg Hurwitz (Orphan X, Wolverine) koji će priču adaptirati u serijski format, i Helmer Tim Van Patten (Igra prijestolja, Carstvo poroka) koji će ju režirati. Prema onome što je poznato iz Warrickove knjige, radnja će se koncentrirati na praćenje terorističke skupine od njezinih začetaka u udaljenom jordanskom zatvoru do neočekivanog uspjeha u Siriji, a osim samih terorista, pratit će se i skupina pripadnika američkih i međunarodnih službi zaduženih za suzbijanje ISIS-a.

>> JULIA LOUIS-DREYFUS I HBO DONOSE SERIJU O VOJNIKINJAMA

Joby Warrick je višestruki dobitnik Pulitzera

Nakon što je pročitao knjigu, Cooper ju je odmah zamislio kao mini seriju, te je zajedno s Phillipsom potražio Warricka s kojim su se brzo usuglasili oko detalja i dogovorili realizaciju projekta, kojeg su onda predložili HBO-u. Phillips i Cooper inače su radili i na filmu War Dogs koji je izašao 19. kolovoza, a koji se također bavi ratnom tematikom. Ovaj neimenovani projekt zasad nema službeni datum premijere ili snimanja, a nisu poznate ni informacije o glumačkim ulogama i lokacijama snimanja.

>> NOVAČENJE ZA DŽIHAD U SERIJI KATHRYN BIGELOW ZA HBO

Komentiraj

Komentara