Bruce Willis: Na današnji dan rođen jedan od najboljih glumaca Hollywooda

Jedan od najboljih i najpoznatijih glumaca Hollywooda Bruce Willis na današnji dan slavi svoj 64. rođendan! Rođen u Njemačkoj u Idar-Obersteinu, mladi Bruce ubrzo se seli u New Jersey sa svojom obitelji. Prije nego što je započeo svoju planetarnu glumačku karijeru, Bruce je radio raznovrsne poslove – bio je konobar, a radio je i kao zaštitar u tvornici.

U sedamdesetima, imao je sitne uloge na off-Broadwayju, no sve se preokrenulo kada je 1985. godine odabran za glavnu ulogu u dramskoj seriji Slučajni partneri (Moonlinghting), u kojoj je glumio privatnog detektiva zajedno s glumicom Cybill Shepard.

U isto vrijeme, isprobao je biti glazbenik, 1987. godine izdao je soft-rock album „The Return of Bruno”, no serija Slučajni partneri (Moonlinghting) postala je toliki hit da je njegova glumačka karijera dobila uzlaznu putanju i više nije bilo mjesta za soft-rock.

AKCIJSKA IKONA

Glavnu ulogu u nezaboravnom holivudskom hitu  Umri muški (Die Hard) dobio je 1988. godine, u kojem je glumio ikonu akcijskih filmova Johna McClanea. S ovim je akcijskim filmom koji je, naravno, dobio i svoje nastavke, Willis ušao na A-listu holivudskih glumaca i stekao planetarnu slavu koja se nastavila i u ostalim holivudskim hitovima.

KOMPLEKSNIJE ULOGE ZAPOČELE SU S PULP FICTIONOM

Iako je kao akcijska ikona kasnije dobivao uloge u mnogim drugim akcijskim filmovima, Willis se proslavio i kompleksnijim ulogama nakon što je dobio ulogu Butcha Coolidgea u Tarantinovom filmu Pakleni šund (Pulp Fiction) 1994. godine. Nakon Pulp Fictiona, uslijedili su i filmovi poput neo-noir SF-a 12 majmuna (12 Monkeys) 1995. godine te horora Šesto čulo (The Sixth Sense) 1999. godine.

>> Pakleni šund: Male tajne iza jednog od najboljih filmova svih vremena

Njegovi najrecentniji filmovi su trilogija redatelja “M. Night” Shyamalana  – prvi u nizu bio je triler o superherojima Unbreakable iz 2000. godine, potom je uslijedio psihološki horor-triler Split iz 2016. godine, a posljednji u nizu je Glass, koji je izašao u siječnju ove godine.

Bruce Willis glumio je u nebrojeno mnogo filmova koje i dan danas možemo gledati kao da nam je prvi put – u čast njegovom 64. rođendanu preporučamo vam genijalni Tarantinov Pakleni šund (Pulp Fiction) koji možete gledati na Pickboxu (ako nemate Pickbox, isprobaje ga, prvih mjesec dana je besplatno!

>> Gledaj Pulp Fiction odmah na Pickboxu

Komentiraj

Komentara