Brzi i žestoki: U pripremi serija, Netflix i DreamWorks uvode franšizu u svijet animacije (FOTO)

Brzi i žestoki već gotovo 17 godina jure i praše po holivudskom miljeu i svjetskoj pop-kulturnoj sceni. Dugovječna je franšiza doživjela brojne adaptacije, reinkarnacije i slabije ili jače varijacije u različitim medijima, među kojima je film bio i ostao dominantan trend kroz koji su prodefilirali brojni glumci, glumice i nabrijani automobili. Nije nedostajalo ni videoigara, kojima su se diljem svijeta zabavljali gejmeri raznih konzola. Sada je, izgleda, došlo vrijeme za nešto drukčije, za novi iskorak i novi smjer razvoja franšize: Netflix se udružio s DreamWorksom u razvoju novog serijskog projekta koji će ovaj naslov pretvoriti u animiranu seriju.

>> Idris Elba: Nakon Marvela i Luthera, vrijeme je za humorističnu seriju i DJ-ing

Bit će to prva serija koja će tematizirati popularnu priču brzih automobila i ilegalnih utrka, priču o kriminalnom podzemlju, tajnim undercover agentima i, dakako, napetim i povremeno romantičnim međuljudskim odnosima koji se u takvom kontekstu razvijaju. Serija bi se trebala fokusirati na Tonyja Torretta, mladog rođaka Vin Dieselovog Doma Torretta oko kojega se vrte filmovi franšize. Preciznije, narativ će se oblikovati oko Tonyjeva angažmana od strane vladine agencije, koja putem njegove infiltracije u podzemni svijet elitnih ilegalnih utrka nastoji razbiti organizaciju i poraziti njene šefove. Prilikom najavljivanja ovog projekta, Netflix je objavio i sliku koja otkriva što bi se, otprilike, moglo očekivati od nadolazeće serije.

Prva Netflixova fotka novog projekta

Kako pišu dobro upućeni mediji, Netflix i DreamWorks su zagrizli za ovaj projekt i žele ostvariti jednu bombastičnu animiranu seriju. Kako bi ostvarili svoje ideje i težnje, kompanije su angažirale vrhunsku ekipu koja će kreirati i producirati seriju. Za fanove franšize, najvažniji je podatak taj da će izvršni producent serije biti – Vin Diesel. Na kraju krajeva, je li uopće moguće zamisliti Brze i žestoke bez Diesela, pa makar i u ne toliko vidljivoj ulozi producenta? Budući da će Diesel operirati u blizini, nije za isključiti i mogućnost da se njegov lik Dom pojavi a njegov glas čuje u nekoj od epizoda. Bilo bi to dobro za sve fanove franšize čija bi animirana verzija mogla izaći krajem ove, ili početkom iduće godine. S obzirom da vremenski okvir izlaska serije nije definiran, nastavljamo izbliza pratiti razvoj projekta čija bi konačna verzija mogla rezultirati novim serijskim hitom.

>> Priča o igračkama… koje imaju dušu!

Komentiraj

Komentara