Candyman se vraća: Novi hororac produkcije Jordana Peelea (TRAILER)

Nakon uspješnih filmova Bježi (Get Out) i Mi (Us), od kojih je svaki imao zaradu preko 255 milijuna dolara u kino dvoranama, Jordan Peele izbacuje novi horor film Candyman. Predstavljen kao „duhovni nastavak“ filma iz 1992, Candyman je četvrti film iz franšize bazirane na priči Clivea Barkera. Režiju je preuzela Nia DaCosta, najpoznatija po filmu Little Woods i TV seriji Top Boy.

Radnja  prati umjetnika Anthonyja McCoyja (Yahya Abdul-Mateen II), koji istražuje stare priče o Candymanu kako bi ga koristio kao inspiraciju svojih umjetničkih djela. U međuvremenu gubi razum, jer se Candyman vratio u stari kvart Cabrini Green u Chicagu.

Tko je Candyman?

Candyman. Candyman. Candyman. Candyman. Candyman. Ako ovo kažete gledajući se u zrcalo, pojavit će se čovjek s kukom umjesto ruke i ubiti vas. Iskreno, zvuči kao još jedan jednostavan, loše smišljen moderni horor film. Međutim, objavljena najava filma puno obećava.

Legenda o Candymanu nam kaže da je on sin robova čiji se otac obogatio 1890-ih. Bio je umjetnik (očita poveznica s radnjom novog nastavka), sve dok kćer moćnog čovjeka nije zatrudnjela, noseći njegovo dijete, na što je njen otac naredio njegovo ubojstvo. Smrt Candymana je bila brutalna. Bio je prebijen do neprepoznatljivosti i namazan medom, kako bi ga pojele pčele. Sve je ovo bilo zbog zabranjene međurasne ljubavi. Sada osvetnički duh ubija svakog tko pet puta kaže njegovo ime u ogledalo, ali i one koji negiraju legendu.

Glumačka postava

Osim Yahyae Abdula-Mateena II (Watchmen), drugi poznati glumci koji čine postavu za ovaj film su Teyonah Parris (If Beale Street Could Talk), Nathan Stewart-Jarrett (Neprilagođeni), Colman Domingo (Lincoln, Fear the Walking Dead) i drugi.

Film je najavljen za lipanj 2020. godine, a najavu možete pogledati u nastavku:

Piše Ivana Krmpotić

>> Live Action filmovi: Yay or nay?

Komentiraj

Komentara