Carnival Row: Orlando Bloom oduševit će vas u novoj neo-noir fantasy seriji

Sasvim nova Amazonova serija Carnival Row, žanrovski opisana kao neo-noir fanstasy,  premijerno je prikazana na Amazonu 30. kolovoza, i to cijela sezona odjednom. Izvrsna mračna serija o mitološkim stvorenjima slasna je serijska poslastica iz nekoliko razloga, a jedan od njih je Orlando Bloom kojeg dobro poznajemo kao Legolasa iz trilogije Gospodara prstenova (Lord of the Rings).

>> 5 originalnih Amazonovih serija koje su vrijedne vaše pažnje

ORLANDO BLOOM U GLAVNOJ ULOZI

U glavnoj ulozi je fantastični Orlando Bloom kao Rycroft Philostrate aka Philo, inspektor u gradu po imenu Burgue koji pokušava riješiti slučaj neobičnih ubojstava. Philo nosi mračnu tajnu iz prošlosti koja ga je obilježila i više nego što želi priznati.

 

Uz Orlanda Blooma, tu je mlada glumica, pjevačica i manekenka Cara Delevingne kao Vignette Stonemoss, vila i Philova ljubavnica, koja misli da je Philo mrtav. Vignette dolazi u Burgue kao izbjeglica, te se uplete u radikalnu ilegalnu organizaciju Black Raven koja operira po Carnival Rowu.

MRAČNA INDUSTRIJSKA ATMOSFERA I MITOLOŠKA BIĆA

Atmosfera u seriji zanimljiv je spoj klasične detektivske priče sa svijetom mitoloških stvorenja. Grad Burgue, u kojem se odvija većina radnje, mračan je industrijski grad u kojem žive razna bića, no osim ljudi, druga bića nemaju nikakva prava. Vilenjaci i druga mitološka bića zapravo su izbjeglice koji su pobjegli iz svoje domovine zbog rata koji bukta. Tenzije između ljudi i mitoloških bića sve su veće, a politika nije na strani izbjeglica.

>> The Boys: 5 razloga za gledanje Amazonove serije o anti-superherojima

CARNIVAL ROW KAO GETO

Carnival Row je geto grada, ulica gdje se skupljaju sva bića s one strane zakona. Tamo se nalaze vilenjački bordeli, dućani s crnom magijom, kultovi i razne druge mitološke stvari koje većina građana Burguea nimalo ne odobrava.

KRIMI PRIČA + FANTASY + LJUBAV

U fokusu priče je istraga neriješenih ubojstava, no to nije sve. Serija ima mnogo razina, koje uključuju borbu za politička moć,  društvenu nepravdu  i borbu za ljudska prava i prava drugih bića, flashbackove u prošlo ratno vrijeme, te neriješenu ljubavnu priču između inspektora Phila (Orlando Bloom) i vile Vignette (Cara Delevingne).

Intrigantnu novu seriju Carnival Row s Orlandom Bloomom možete gledati na Amazonu, a mi vam je toplo preporučamo!

>> NEM Zagreb: Prijavi svoj scenarij i osvoji 5000 eura

Komentiraj

Komentara