Castle Rock: Najavljen zajednički projekt J. J. Abramsa i Stephena Kinga (TEASER)

Na službenom Twitter profilu kompanije Bad Robot objavljena je fotografija koja prikazuje poruku s čudnim pitanjem i nedefiniranim Youtube linkom. Slučajni Twitter prolaznik mogao bi zanemariti ovu na prvi pogled ne toliko upadljivu i privlačnu poruku, ali s obzirom na to da se u gornjem dijelu papira nalazi ime poznatog producenta J. J. Abramsa (Zvjezdani ratovi, Izgubljeni), koji je ujedno i vlasnik filmske i televizijske kompanije Bad Robot, poruku se ne može tek tako preskočiti. Klikom na predloženi link, otvara se neočekivani teaser koji najavljuje nadolazeću seriju Castle Rock na kojoj su kreativne snage udružili sam Abrams i megapopularni pisac Stephen King.

>> CASTLEVANIA – KULTNA VIDEO-IGRA IZ OSAMDESETIH POSTAJE SERIJA

Teaser putuje kroz Kingov svijet prikazivajući neka od najpoznatijih imena likova i lokacija iz mnogih romana ovog produktivnog pisca nepresušne inspiracije. Pojavljuju se imena likova poput Annie Wilkes, Dannyja Torrancea iz kultnog Isijavanja, Pennywisea iz jezivog romana/filma Ono, te mjesta poput zatvora iz romana/filma Iskupljenje u Shawshanku. I sam naslov serije Castle Rock predstavlja naziv mjesta u kojem se odvija radnja Mrtve zone. Ukratko, teaser predstavlja svojevrsnu zbirku referenci na dosadašnje Kingove radove, a sudeći prema najavama, i sama bi serija trebala biti nekakva vrsta kolaža fragmenata, likova, priča i lokacija Kingove mašte.

>> 7 BESKORISNIH, ALI URNEBESNIH SUPERMOĆI U MISFITSIMA

Dok su neki portali pretpostavili kako je riječ o Abramsovom odgovoru na seriju Stranger Things u kojoj će se ispreplitati različite Kingove priče zagrnute retro horor atmosferom, od samoga Abramsa, Kinga i kompanije Bad Robot nisu stigle dodatne informacije koje bi upotpunile ovaj zasad nedefiniran, ali iznimno privlačan projekt koji će zagolicati maštu mnogih redateljevih i piščevih fanova. O glumačkom sastavu, sadržaju i mogućem periodu izlaska serije nema novosti. Zna se da je riječ o seriji koja nastaje pod okriljem Hulua, koji se u posljednje vrijeme sve više razvija i nameće kao jedna od onih platformi od kojih možemo očekivati zanimljiva i vruća izdanja u bliskoj budućnosti. Uz to, znamo i da tandem King-Abrams priprema nešto zbilja opako. To je dao nagovijestiti sam Stephen King, koji nas je putem svog Twitter profila pozvao na putovanje u Castle Rock i to uskoro. “Bojite se” – upozorio je King.

Komentiraj

Komentara