Castle Rock: Nova J.J. Abramsova psiho-horor serija, jeziva adaptacija mitologije Stephena Kinga (VIDEO)

Stephena Kinga nikad dosta: pregršt je serijskih naslova koji koncept i priču crpe iz njegovih djela, ali izgleda kako nijedna serijska adaptacija nije poput nadolazeće Huluove serije Castle Rock. Kreativan tim, okupljen oko Huluova projekta, razlikovat će ovu seriju od ostalih serijskih adaptacija Kingovih radova tako što će koncept biti otvoreniji, dok će narativ obuhvatiti više različitih fragmenata, dužih ili kraćih dijelova različitih Kingovih priča. Riječ je o seriji koja će obuhvatiti mnoge prepoznatljive, poznate i manje poznate elemente cjelokupne mitologije Kingovog fikcionalnog svijeta. Neće nedostajati referenci na popularne i manje popularne naslove iz Kingova opusa, što će njegove fanove dodatno razveseliti i potaknuti na pažljivo gledanje serije.

>> The Stand: Jedna od najboljih i najdebljih knjiga Stephena Kinga postaje mini-serija

Stephen King

Na čelu ovog projekta stoji J. J. Abrams, svestrani producent i scenarist kojeg pamtimo po bogatom opusu kvalitetnih i originalnih radova – Lost, Fringe, Star Wars, Star Trek, Westworld, da spomenemo samo neke naslove. I to je već dovoljan razlog za nabrijavanje kingovaca: briljantni je Abrams objeručke prihvatio ovaj projekt i već je neko vrijeme intenzivno uključen u proces njegove realizacije.  Abrams se izgleda odlučio poigrati s bogatim Kingovim opusom kojeg će provući i razvući kroz ovu seriju, odnosno kroz fikcionalni gradić Castle Rock. Ova je imaginarna lokacija već poslužila kao mjesto radnje za mnoge Kingove priče, a mistični i jezivi gradić ovog će puta imati, izgleda, još i važniju ulogu i funkciju. Castle Rock će u istoimenoj seriji odigrati ulogu svojevrsnog katalizatora i filtera Kingove mitologije s jedne, te izvorišta radnje s druge strane.

Priča serije vrtit će se, barem u prvim epizodama, oko odvjetnika Henryja Deavera (glumi ga Andre Holland), koji dolazi u Castle Rock kako bi zastupao jednog zatvorenika koji je zatočen u (još jedna referenca) zatvoru Shawshank. Ubrzo se, kako to i priliči Kingovim djelima, počinju događati čudne stvari, manifestiraju se jezive pojave u različitim oblicima, širi se atmosfera napetosti i neizvjesnosti, žanrovi horora i psiho/drame/trilera kreiraju gustu mrežu odnosa, paranormalnih situacija i straha. Bit će zanimljivo vidjeti hoće li se Abramsova serija upustiti u otkrivanje onih ključnih razloga zbog kojih je Castle Rock postao ”ukleto”, jezivo i mistično mjesto. Također, bit će interesantno pratiti međuodnos i prožimanje likova, elemenata i narativa iz različitih kutaka Kingove fikcije. Do izlaska serije nema još mnogo vremena; premijera je zakazana za ljeto. Hulu donosi ovu seriju punu potencijala i noviteta 25. srpnja. Dakle, imamo dovoljno vremena da osvježimo memoriju, ponovno posjetimo Castle Rock u drugim Kingovim pričama i naoružani svježim pamćenjem uronimo u Abramsov ”mikser” Kingove mitologije.

>> The Rain: Drugi trailer najavljuje brutalnu i jezivu post-apokaliptičnu dramu (VIDEO)

Komentiraj

Komentara