Castlevania – kultna video-igra iz osamdesetih postaje serija

Nakon serijskih adaptacija raznih romana i filmova, ove će godine na male ekrane stići i adaptacija jedne kultne video-igre. Naime, Netflix je službeno objavio da priprema serijsku adaptaciju Castlevanije, jedne od onih legendarnih video-igara koje su obilježile početnu fazu razvitka igračih konzola i mnoge generacije gejmera. Ova je vijest izazvala mnogo reakcija diljem Interneta, a iznenađenja ne manjka s obzirom na skromnu, tajnovitu  i neočekivanu najavu dolaska Castlevanije na TV. Za sada se o samom projektu ne zna mnogo, iako kruže informacije prema kojima bi serija trebala biti animiranog tipa. U međuvremenu je producent Adi Shankar dodatno zakuhao stvari uz bombastične najave Netflixove verzije Castlevanije.

>> NETFLIX OSMISLIO 8-BITNU VIDEOIGRU S LIKOVIMA IZ SVOJIH SERIJSKIH USPJEŠNICA

Dobra vijest za nostalgičare i geekove

Adi Shankar je za IGN izjavio kako je riječ o adaptaciji trećeg i posljednjeg nastavka serijala Castlevanije, pod nazivom Dracula’s Curse koji je izašao 1989. godine. Iako nije otkrio mnogo detalja, Shankar je ipak otišao korak dalje i najavio da će serijska verzija Castlevanije biti rađena u stilu Igre prijestolja (Game of Thrones), što je poprilično jaka izjava i hrabra komparacija s obzirom na ono što smo dosad mogli vidjeti u serijskoj adaptaciji romana Georgea R.R. Martina. Zanimljivo je to što je Shankar još u kolovozu 2015. godine na svom Facebook profilu pisao kako radi na ‘super-nasilnoj mini-seriji Castlevania‘ koja će biti mračna, satirična i koja će žanr vampira okrenuti naglavačke. 8. veljače je pak na istom profilu objavio da će Castlevania imati dvije sezone – prva će izaći 2017., dok bi druga trebala izaći 2018. godine.

>> THE OA: MISTERIOZNI SERIJSKI TRILER DOBIO JOŠ EPIZODA (TEASER)

https://www.facebook.com/theadishankarbrand/posts/1875222012711424:0

U Netflixovoj objavi spomenuta je samo 2017. kao godina izlaska ove serije, dok o drugoj sezoni još nema službenih informacija od strane kompanije. U središtu radnje video-igrice Castlevania nalaze se članovi klana lovaca na vampire – obitelji Belmont. U trećoj i posljednjoj epizodi igrice, koja bi prema Shankaru trebala biti ekranizirana, protagonist Trevor Belmont mora zaštititi Europu i sukobiti se s, ni više ni manje nego grofom Drakulom. Ono što se zasad zna, jest to da će prvi dio serijske adaptacije Castlevanije imati četiri epizode u trajanju od 30 minuta, a na ekrane će stići kasnije ove godine.

Komentiraj

Komentara