Cate Blanchett stiže na male ekrane: U pripremi mini-serija Mrs. America

Još jedno veliko ime stiže na TV. Riječ je o jakoj akviziciji FX-a, koji se pridružuje kompanijama poput HBO-a, koji je u posljednje vrijeme na male ekrane doveo Reese Witherspoon i Nicole Kidman (Big Little Lies), te Hulua, koji je pokrenuo seriju Catch 22 s Georgeom Clooneyjem. Pridružuje im se, dakle, Cate Blanchett, koja će ući u vodeću ulogu FX-ove mini-serije Mrs. America.

>> 5 razloga za gledanje opake špijunske triler serije Kondor

Radi se o seriji koja će tematizirati pokret za ratifikaciju Amandmana o jednakim pravima (tzv. ERA), čiji je cilj bio suzbijanje svih oblika nejednakosti i diskriminacije na temelju spola službenim uvođenjem dokumenta u američki Ustav. No, iako je dobar dio vlasti, nakon intenzivnog djelovanja aktivističkih grupa, prihvatio prijedlog, pojavila se Phyllis Schlafly, konzervativka i antifeministkinja koja se oštro suprotstavila inicijativi i zaustavila njezino širenje. Upravo će nju glumiti Cate Blanchett.

Phyllis Schlafly

Mrs. America se uklapa u aktualne političke, civilne i socio-kulturne trendove u SAD-u, koji su dobrim dijelom pokrenuti dolaskom Trumpa i širenjem pokreta poput #MeToo-a. Za Blanchett, ovo će biti prvo pojavljivanje u okviru američke TV produkcije. Seriju kreira i piše Dahvi Waller, među čijim se najvećim uspjesima nalazi Mad Men, dok će se za izvršnu produkciju pobrinuti Stacey Sher (DjangoErin Brockovich, Get Shorty…). Ukratko – jaka ženska postava predstavit će oštre borbe i turbulentan kontekst 70-ih u SAD-u, iz perspektive konzervativke Schlafly i protagonistica drugog vala feminizma. 9 epizoda, koliko će ih mini-serija sveukupno imati, izaći će tijekom 2019. godine.

>> Druga strana nogometa: Kakve sve mračne tajne skriva najpopularniji sport na svijetu

Komentiraj

Komentara