Cheer: Priča koja će inspirirati i one koji dijele sport na muški i ženski

Glupi, bogati, nesposobni za „prave“ sportove, slabići…sve su to stereotipi koji prate cheerleadersice i cheerleaderse. Možda zbog holivudskog prikaza ili pak zbog ljudske nemogućnosti prihvatiti nešto drugačije, stvorili smo određenu sliku o ovoj skupini sportaša.

Upravo tu iskrivljenu sliku Netflix pokušava promijeniti svojom novom hit dokuserijom „Cheer“. Kroz praćenje priprema za državno natjecanje u poznatoj Daytoni na Floridi, kamere nam predstavljaju svakodnevnicu cheerleadera iz Navarro koledža, njihove priče i teret koji nose (doslovno) kako bi ostvarili svoje snove. Lomovi ruku i rebara, duhovi prošlosti, ali i pritisak društvenih mreža samo su neki od prepreka koje mladi sportaši trebaju prolaziti svakodnevno. Nebrojeno puta ćete se uhvatiti u suzama.

Tako upoznajemo Monicu Aldamu, glavnu trenericu koje je dovela tim do 14 „National“ i 5 „Grand national“ titula, ali i koja je napravila toliki utjecaj na svoje sportaše da mnogi spominju kako bi učinili sve za nju pa čak i primili metak.

>> The Stranger: Koja je vrijednost istine?

Tu su ujedno i sami sportaši, Gabi Butler, Jerry Harris (miljenik većine gledatelja i osoba koju svatko želi imati pored sebe u životu), Morgan Simianer, Lexi, Brumback, La’Darius Marshall (možda i najpoznatiji zbog viralnog YouTube videa) i mnogi drugi zanimljivi i inspirirajući likovi. Upravo upoznavajući njih i njihove, često tužne, životne priče, gubimo sve stereotipe koje smo nekad imali prema cheerleadingu (jer priznajmo, imali smo ih).

Pošto ima 1 sezonu i samo 6 epizoda, vrlo vjerojatno ćete ju odgledati u jednom danu. No, ono što ćete dobiti je barem malo drugačiji pogled na ovaj sport, ako ne i cijeli svijet. „Cheer“ će vas podsjetiti još jednom da ne sudite o drugima prebrzo te da ne dopustite stereotipima da formiraju vašu mišljenje.

Piše Ivana Krmpotić

>> Za sve solo igrače na Valentinovo: Preporuka serija i filmova na Pickbox NOW

Komentiraj

Komentara