Colin Farrell u novoj seriji o velikom geopolitičkom skandalu SAD-a

Colin Farrell priprema svoj povratak na male ekrane. Kako ekskluzivno doznaje Variety, Farrell se ponovno udružio s redateljem Yorgosom Lanthimosom, s kojim je surađivao u Jastogu, izvrsnom filmu iz 2015. godine. Farrell i Lanthimos spremaju seriju za Amazon, a priča će se vrtiti oko jednog od većih geopolitičkih skandala koji su pogodili SAD u drugoj polovici osamdesetih godina u vrijeme administracije predsjednika Ronalda Reagana. Riječ je o takozvanom Iran-Contra skandalu, a odnosi se na američku prodaju ili, bolje rečeno, američko švercanje oružja Iranu, koji je u tom periodu bio pod jakim međunarodnim pritiskom i embargom na oružje. Cilj operacije je bio dvostruk: s jedne strane, pregovarati puštanje nekoliko američkih talaca koje je zarobio iranski Hezbollah u Libanonu, a s druge strane financirati Contre, militantne grupe koje su se u Nikaravgi borile protiv socijalističke vlasti. Farrell će u tom kontekstu preuzeti glavnu ulogu i odigrati Olivera Northa, koji je bio jedan od najodgovornijih ljudi operacije, što je na koncu i javno priznao.

>> MIDNIGHT, TEXAS: NOVA DRAMA O UTOČIŠTU ČUDAKA I PRIJETEĆIM ZLIM SILAMA (TRAILER)

Farrell u seriji True Detective

Yorgos Lanthimos nije skrivao oduševljenje i entuzijazam zbog ovog projekta, izjavivši kako je uzbuđen i nabrijan zbog nove suradnje s Farrellom. Na istom je tragu svoje oduševljenje iskazao i Joe Lewis, šef Amazonove sekcije koja se bavi dramom i komedijom, koji je izjavio da je riječ o briljantnom i velikom projektu, te o originalnom scenariju. Izgleda kako je to što je Iran-Contra skandal dio suvremenije povijesti ono što je najviše nabrijalo redatelja i Amazonove djelatnike. Colin Farrell s druge strane figurira kao siguran pogodak kad je u pitanju odabir glavnog glumačkog lica za nosivu ulogu serije.

Yorgos Lanthimos

Scenarij će potpisati Enzo Mileti i Scott Wilson, dok će pozicije izvršnih producenata zauzeti jaka imena: Ben Stiller i Nicky Weinstock. Amazon tako nastavlja trend uzdudljivih i intrigantnih serijskih projekata, nakon odličnih serija Mozart in the Jungle i The Man in the High Castle. Oliver North, lik kojega će Farrell igrati, trenutno radi na Fox Newsu, kao politički komentator i domaćin u svojoj emisiji o ratnim pričama. Bit će zanimljivo vidjeti hoće li se North približiti ovom projektu i dati možda pokoji savjet. S druge strane, Farrell se ponovno upušta u TV projekte nakon gostovanja u seriji True Detective. Za datum izlaska, premijeru i ostale detalje nema konkretnijih informacija, ali razvoj ovog zanimljivog projekta vrijedi u svakom slučaju popratiti.

>> KORPORACIJA – MOGUĆI SCENARIJ ZA SVIJET 2074. (2016)

Komentiraj

Komentara