Countdown: The Rise and Fall of the Berlin Wall – Upoznajte ljude koji su osobno doživjeli ove povijesne trenutke

Premijera u subotu 9. studenoga u 21h na Viasat History

Prvi dio dvodijelnog dokumentarca Odbrojavanje: Gradnja i pad Berlinskog zida (Countdown: The Rise and Fall of the Berlin Wall) premijerno u subotu 9. studenoga u 21 sati na kanalu Viasat History. Drugi dio pogledajte u utorak 12. studenog u 22 sati.

>> Nemilosrdni gadovi: Legendarni Tarantinov film uskoro na TV1000

Berlinski zid dijelio je Njemačku gotovo 30 godina; razdvojio je obitelji i uništio živote, a oni koji su ga pokušali prijeći riskirali su smrt. Svjedoci smo gradnje zida od trenutka u kojem su ga osobno doživjeli ljudi koji su sudjelovali u stvaranju emisije.

Dnevnici i pisma svjedoka otkrivaju vrlo osobna gledišta na događaje – lude obrate i burne emocije. Oba su događaja sve iznenadila jer se činilo kao da su se dogodila preko noći; čut ćemo fotografa Dietmara Riemanna koji je odlučio odustati od svega u rujnu 1989. godine i napustiti Istočnu Njemačku u nadi za bolji život na Zapadu.

>> Svijet u plamenu: Međunarodno cijenjena povijesna serija uskoro na Epic Drama

Povjesničari i stručnjaci nadopunjuju pojedinačne perspektive, komentiraju događaje, objašnjavaju ih i smještaju u kontekst. Ovaj dvodijelni dokumentarni film kombinira poznatu povijest s najvažnijim događajima koji su doveli do ta dva povijesna i ključna trenutka te na taj način stvaraju novu i drukčiju perspektivu na povijest hladnog rata, 30 godina poslije pada Berlinskog zida.

>> Danteov Pakao stiže na male ekrane: U pripremi serija Inferno

Komentiraj

Komentara