Deadwood revival: Vraća li se kultni western kao film?

Tri su sezone bile sasvim dovoljne kako bi Deadwood, serija Davida Milcha, postala jedna od krucijalnih etapa u povijesti novog zlatnog doba televizije. Deadwood je, uz Žicu, Obitelj Soprano, Mad Men i Breaking Bad, serija koja je svojim sadržajem, konceptom, dinamikom i spletom narativnih linija i pripovjedačkih tehnika dobrim dijelom otvorila put mnogim budućim serijskim naslovima. Ova je kultna western krimi-drama naglo prekinuta 2006. godine, nakon masu pohvala kritike i publike. Iznenadni prekid produciranja i emitiranja Deadwooda održao je iskru nade o mogućem povratku serije među fanovima i širim gledateljstvom, a izgleda kako su nade bile itekako utemeljene. Naime, prema posljednjim informacijama koje stižu sa raznoraznih strana, u pripremi je revival Deadwooda, ali u filmskom obliku.

>> Westworld: Novi trailer najavljuje kaos i zaoštravanje sukoba u drugoj sezoni (VIDEO)

Pregovori između Milcha i HBO-a traju, vjerovali ili ne, gotovo tri godine (o tome smo, davne 2015., pisali ovdje). Početkom 2016. je HBO dao zeleno svjetlo za pisanje scenarija, a u travnju 2017. se javnosti obratio Ian McShane rekavši da je scenarij napisan, zaokružen, te da je sada odluka na HBO-u. U međuvremenu su se, nakon pročitanog scenarija, na revival Deadwooda nabrijali i Kim Dickens i W. Earl Brown. Posljednja je vijest u medije stigla krajem prošle godine, kada se govorilo da bi produkcija filma mogla započeti tijekom ove godine, bez preciznije definicije vremenskog okvira. Vijesti su, doduše, bile neslužbene, a do sada nije bilo službenih iskoraka u smjeru konkretnog definiranja razvoja ovoga projekta. Riječ je o kompleksnom zahvatu, budući da je glumački sastav raspršen na sto strana, da glumice i glumci sudjeluju u različitim projektima te da je, na koncu, cjelokupan projekt poprilično skup. Razlozi su to koji su od ove ideje distancirali jedno od zaštitnih lica Deadwooda: Timothy Olyphant je skeptičan oko realizacije filma.

Nema j***** šanse da se to ikada dogodi.

Riječi su kojima je Olyphant zaključio svoju misao o Deadwoodu, nakon što se nostalgično prisjetio vlastitoga sudjelovanja u seriji, kao i suradnje s Milchom koju je opisao kao najbolju suradnju i najnevjerojatnijim kreativnim momentom vlastite karijere. Ipak, Olyphant je priznao da je proces revivala napredovao u posljednje vrijeme, te da je on u potpunosti spreman nanovo uroniti u Deadwood. Ono što bi trebalo nabrijati fanove je, osim Olyphantove spremnosti i nabrijanosti, HBO: službenim su priopćenjem dali do znanja da konstantno pregovaraju s glumačkim sastavom kako bi uskladili njihove rasporede, te da su svi napori usmjereni prema realizaciji filma. Sve je to dovoljno da fanovi uključe svoj serijski stand by – filmski povratak Deadwooda je možda i bliži od očekivanog.

>> Fear The Walking Dead – nova, uzbudljiva sezona je pred vratima!

Komentiraj

Komentara