Dear White People: Objavljen trailer i datum izlaska druge sezone! (VIDEO)

Prva sezona Netflixove serije Dear White People kroz suptilnu je ironiju i manje suptilnu kritiku ”napala” neka od gorućih pitanja američkog društva, ali i pitanja koja nadilaze okvire SAD-a i tiču se različitih kultura diljem svijeta. Kritika i publika ovu su seriju toplo pozdravile odmah nakon izlaska, a uskoro stiže i nastavak koji se već neko vrijeme iščekuje. Druga sezona serije stiže u zanimljivom i, sagleda li se šira slika, poprilično osjetljivom društvenom trenutku. Budući da se serija vrti oko grupe afroameričkih studenata i studentica na sveučilištu koje pohađa pretežito bijela studentska populacija, oko grupe mladih ljudi koji se nastoje boriti protiv rasne diskriminacije i društvene nejednakosti i nepravde, bit će zanimljivo pratiti reakcije šire javnosti.

>> Fabled: Prepričavanje klasičnih bajki uz feministički obrat (VIDEO)

Logan Browning u glavnoj ulozi

Od prve sezone do sada, na političkom se planu SAD-a dogodilo svašta. Tvorac serije Justin Simien, koji je na temelju vlastitog, iznimno hvaljenog filma Dear White People iz 2014. godine bazirao ovu seriju, osvrtao se u svom radu na aktualna politička i društvena zbivanja. Bit će stoga interesantno vidjeti što je pripremio za drugu sezonu. Trailer sugerira moguće smjerove kojima će se priča razvijati, kao i tematike koje će postepeno otvarati. Simien i ekipa su odlučili posegnuti za jednom kreativnom i zabavnom metodom otkrivanja druge sezone: na ironičan način nabrajati političke, teorijske i društveno relevantne koncepte koji se odnose na rasnu diskriminaciju, pitanje roda i spola,  kulturnu aproprijaciju, lažne vijesti i pop-kulturne događaje.

Pored širih, društvenih okvira koje će serija nastavljati pretresati kroz specifičnu kritiku i ironiju, pa i originalnom autorefleksijom, bit će prostora i za istraživanje osobnih priča, osobnih tajni i personalnih problema i iskustava. Upravo je to nedavno naglasio i Simien, kada je za EW komentirao nadolazeću sezonu. Serija će stoga nastaviti putem koji se pokazao iznimno uspješnim, a oblik i dinamika neće se pretjerano razlikovati od prijašnjih epizoda. Ponovno ćemo uroniti u tri međupovezane sfere serije: u sferu političko-društvenih pitanja i previranja, u sferu osobno-identitetskih turbulencija i međuljudskih odnosa, te u sferu emocija i intimnijih veza. Druga sezona serije stiže kroz nekoliko tjedana: Netflix premijerno izbacuje epizode 4. svibnja!

>> Piknik na Hanging Rocku: Natalie Dormer u impresivnoj serijskoj adaptaciji filmskog i književnog klasika (VIDEO)

Komentiraj

Komentara