Dear White People: Objavljen trailer za seriju koja se satirom bori protiv rasizma (TRAILER)

Za desetak dana na Netflix stiže serijska adaptacija filma Dear White People iz 2014. godine, a nakon nedavno objavljenog teasera, napokon smo počašćeni i službenim trailerom koji nam otkriva u kolikoj je mjeri nadolazeća serija po tonu, atmosferi i sadržaju nalik na istoimeni film. Serija kreće ondje gdje je film završio i to s Logan Browning u glavnoj ulozi Samanthe White, koju je u filmu glumila Tessa Thompson. Premijerno prikazan na Sundanceu, originalni film Justina Simiena progovorio je o problematici rasizma u američkom društvu na inovativan i satiričan način te je ubrzo postao kontrakulturna senzacija koju cijeni i publika i kritika. Hoće li se uspjeh ove priče nastaviti i u serijskom obliku moći ćemo provjeriti vrlo skoro, a do tada nam preostaje zaviriti u službenu video najavu.

>> 5 proljetnih serija koje ne smijete propustiti

Mjesto radnje (n)ove serije je Ivy League koledž, fiktivno sveučilište s većinski bijelim studentima, ali i nekoliko njihovih afroameričkih kolega koji su ujedno i fokalizatori same radnje, a serija je zamišljena kao komedija kojoj je cilj na satiričan način pristupiti ozbiljnom problemu rasne netrpeljivosti koja se u suvremenom američkom društvu često niječe i označava kao nepostojeća i prevladana. Serija je već izazvala poprilične kontroverze prvim videom koji najavljuje projekt, a mnogi su korisnici interneta pozivali na bojkot serije i na otkazivanje Netflixove pretplate budući da su materijal shvatili kao provokaciju usmjerenu prema Amerikancima bijele boje kože, što je, prema riječima redatelja serije i filma, samo potvrdilo glavnu pretpostavku projekta i donijelo vidljivost i reklamu samoj seriji.

>> 10 serija koje morate pogledati u 2017. godini

Simien je angažiran i na serijskom projektu pa je tako osim direktorske palice preuzeo i pisanje scenarija za nekoliko epizoda, a ta dva zadatka odrađivali su i Tina Mabry, Barry Jenkins, Charlie McDowell i Jack Moore. Osim Browning u seriji se pojavljuju i Antoinette Robertson, DeRon Horton, John Patrick Amedori, Ashley Blaine Featherson, i Marque Richardson, a u ulozi naratora slušat ćemo sjajnog Giancarla Esposita (Breaking Bad, Better Call Saul). Humoristična dramska serija na Netflix stiže 28. travanja što znači da još uvijek stignete pogledati i filmsku verziju priče o kojoj se žustro raspravlja još i prije nego li je izašla.

>> 13 Reasons Why: Zvijezde serije imaju 13 savjeta za preživljavanje srednje škole (VIDEO)

Komentiraj

Komentara