Dobra fora, ali znamo da nije mrtav

Prije ili kasnije, svakoj seriji dogodi se trenutak kada scenaristima, producentima ili pak glumcima ponestane inspiracije. Ne samo to, radnja se više ne kreće u zanimljivom smjeru, stalno se ponavljaju iste fore i zbog toga gledatelji počinju tražiti drugi sadržaj. Kako bi se to spriječilo, scenaristima padnu na pamet svakakve ideje. Jedan od njih je :Hej, ajmo ubit njihovog omiljenog lika, pa neka budu u nedoumici par epizoda jel živ il mrtav, hehe, bit će fora…” Ponekad se to zna odugovlačiti na nekoliko sezona. Ovo su primjeri kada su pokušali oduzeti drage nam likove, ali mi smo u dubini ipak znali da je to samo jedan običan, zločesti trik.

Glenn-The Walking Dead (Živi Mrtvaci)

glenn-rhee-the-walking-dead
Glenn

Od prve sezone, bio je svima jedan od omiljenijih likova. Njegova dobrota, vrlina da u svakoj situaciji pronalazi nešto pozitivno, te nikad ne gubi vjeru u ljude, pretvorili su ga je u jednog od najjačih likova. No, ovo je serija koja živi (no pun intended) od toga da ubija glavne likove.  U ovom slučaju morali smo pričekati par epizoda da saznamo Glennovu sudbinu. Činilo se prilično očito čim je pao u hordu grizača da baš i nema neke šanse, ali nada umire zadnja. Nada nije umrla, Glenn je preživio i dočekali smo ponovni susret njega i Maggie. Pravi hepi ending. Za sad. Iako je ovo bio prvi slučaj da su nas pokušali tako držati u nedoumici, sigurni smo da i nije zadnji.

 

Mr.Burns – The Simpsons (Simpsoni)

mr-burns-the-simpsons
Mr.Burns upucan

Prije nego što su Simpsoni postali jedna od najkultnijih serija svih vremena, eksperimentirali su sa raznim idejama, likovima i događajima. Tijekom finala sezone 6, zločesti i manipulativni Monty Burns je nastrijeljen i činilo se da neće preživjeti. Prilično šokantno, budući da je to ipak animirana serija i likovi ne mogu umrijet, osim ako baš ne žele taj lik maknuti iz serije. Druga stvar je, zašto bi maknuli Burnsa, bio je savršeni negativac, utjelovio je sve ono što danas ne valja u svijetu,. Fanovi su mjesecima čekali rasplet da bi priča završila time da je Mr. Burns slučajno upucala Maggie i on je preživo do novog dana kada može terorizirati Homera. Zanimljivo, kasnije su ipak se poslužili ubijanjem likova iz serije, ili možda bolje rečeno brisanjem, sa Maude Flanders ili pak s Krustyevim ocem.

>>The Walking Dead: Kako su zvijezde serije izgledale prije

Fox Mulder- X-Files (Dosjei X)

fox-mulder-the-x-files
Fox Mulder

David Duchovny, velika zvijezda u to vrijemepočinje sve više tražiti slobodu na setu i ništa manje važno, veću plaću. Kako je rasla serija, tako je rastao i njegov apetit. U 7. sezoni tužio je 20th Century Fox, tvrdeći kako ne dobiva dovoljno love za lov na vanzemaljce. A micek. za kaznu, smanjili su njegovu ulogu u seriji i Scully je dobila novog partnera a Muldera su ubili u 175. epizodi. Točno prije mjesečne pauze emitiranja serije. Ipak, znali su da bi im gledanost bez karizmatičnog miceka mogla drastično pasti pa su ga vratili već u 176. epizodi.  I onda opet kasnije maknuli, ali dobro. Bitno da su se Dosjei X opet vratili.

Buffy- Buffy The Vampire Slayer (Buffy, ubojica vampira)

buffy-summers-buffy-the-vampire-slayer
Buffy Summers

Sjećamo se lijepih, davnih dana kad se i kod nas Buffy prikazivala, na Novoj TV, ako se ne varam. Ono što je zanimljivo iz te serije proizašli su nove glumačke zvijezde današnjice, dok je Sarah Michelle Gellar u međuvremenu pala u zaborav. Alyson Hannigan je završila u Američkoj piti i naravno, Kako sam ti upoznao majku, David Boreanaz je dobio svoj spin off- Angel i na kraju završio u seriji Kosti. Seth Green koji nas nasmijava sa animiranim Robot Chickenom i Family Guyjem i na kraju dodaš Josh Whedona i ispada da je ovo jedna od najtalentiranijih postava ikada. No vratimo se Sarah, na koncu pete sezone, baca se u portal kako bi spasila svijet. Jeji Buffy! I kaj? Ode glavna protagonistica, moš mislit, iako su napravili sprovod i sve, ona se ipak vraća u premijeri šeste sezone uz pomoć magije i nečega što je Willow kupila prek E-baya, jer koherentna radnja je ipak previše, ha, Josh?

>>Izgubio si u Igri Prijestolja i što sad?

Brian Griffin- Family Guy (Obiteljski čovjek)

brian-griffin-family-guy
Brian

Simpsoni su prvi počeli sa ubijanjem animiranih glvanih likova, Familiy Guy je nastavio tim putem. Seth MacFaralne je odlučio ubit jadnog Briana i to na posebno neobičan način za pse, pregazio ga je auto. Nakon prilično nepotrebne melodrame i samim time što ga je na nekoliko epizoda zamijenio drugi pas, znali smo da će ga “oživjeti”. Brian se ponovo vratio, ciničniji nego ikad.

Franjo Zajec

 

Komentiraj

Komentara