CASTLE - ABC's "Castle" stars Jon Huertas as NYPD Detective Javier Esposito, Tamala Jones as Medical Examiner Lanie Parish, Seamus Dever as NYPD Detective Kevin Ryan, Molly Quinn as Alexis Castle, Susan Sullivan as Martha Rodgers, Nathan Fillion as Richard Castle, Stana Katic as NYPD Detective Kate Beckett and Penny Johnson Jerald as NYPD Captain Victoria Gates. (ABC/BOB D'AMICO)

Dobrodošli u zonu detektivskih misterija

Jedna od najzanimljivijih stvari na koje se naš mozak može navući zagonetka je počinjenog zločina kojem je krivac zameo trag. Tu na scenu stupaju lukavi detektivi koji traže znakove tamo gdje se čini da ih nema, a s njima i naše znatiželjno ja pretura po dokumentima, otiscima, zaviruje u lica potencijalnih krivaca i prebraja motive. Dok istraga ne završi, u glavi smo već promijenili nekoliko sumnjivaca.

Ako ste jedna od osoba koje uživaju u detektivskim misterijima svih vrsta, Pickbox vam je pripremio dvije serije na koje ćete se navući u roku odmah. Radi se o seriji Castle te novoj, petoj sezoni serije Smrt u raju (Death in Paradise) koja je jedno od novijih BBC-jevih ostvarenja. Obje serije na Pickbox dolaze 1.8., dok prve četiri sezone smrti u raju možete pogledati već sada.

Tko je taj Castle?

–> Galavant i Ružna Betty dodane na Pickboxu

On je šarmantan, pomalo šašav tip koji često voli gurati nos tamo gdje mu nije mjesto. Inače je slavni pisac krimića za kojim luduju i mlade cure i njihove majke, a pravo uzbuđenje za njega započne kada izopačen um sprovede u stvarnost nekoliko ubojstava koje je on opisao u svojim knjigama. Radi se naravno o Castleu (Nathan Fillion), a ono što je pred vama kvalitetna je serija koja zaviruje u umove najizopačenijih i najlukavijih zločinaca.

Castle u seriji dođe nešto kao smetnja. Naravno ne nama jer ga volimo, nego detektivki Kate Beckett (Stana Katić) koja je alergična na Castleov nemirni duh i naviku da se svugdje petlja.

Ovaj detektivski duo odvest će vas na njujorške ulice, vodite ćete s njima neke od najtežih istraga, a zavoljet ćete ih i kao par. Jer ipak su Castle i Bekettica stvoreni da budu skupa.

Mentalne igre u karipskom raju

–> Pickbox u znaku novih serija: Poldark, Duhovi prošlosti i Jekyll i Hyde

Odmor iz snova za sve koji slete na predivni karipski otočić St. Marie često se pokaže kao putovanje iz pakla. Ubojstva na fiktivnom otočiću događaju se toliko često da je na otok poslan detektiv iz Londona koji će ih rješavati malo brže i uspješnije od otočkih policajaca. Da stvar bude zanimljiva, britanski detektiv je čovjek koji prezire sunce, pijesak i sve što dolazi s otočkim životom.

U prve dvije sezone je to bio neprilagodljivi Richard Poole (Ben Miller), tipičan Britanac, dok je u trećoj na otok došao Humphrey Goodman (Kris Marshall). Goodman baš kao i prethodni detektiv Poole prakticira specifičnu metodu razotkrivanja zločinca i to tako da ih suoči s istinom pred svim prisutnim sumnjivcima.

Death-in-paradise-1 1 (10)

Ako volite sunce, more, pijesak, san vam je otputovati na Karibe, a usput ste veliki fan britanskih serija i detektivskih misterija, ova krimi drama upravo je za vas.

Komentiraj

Komentara