Doktor Who 10: Peter Capaldi kreće na svoje posljednje svemirsko putovanje (TRAILER)

Fanovi već jako dugo čekaju na svoju dozu Doktora Whoa, a skorašnja deseta sezona, koja se nastavlja na epizode prikazane u jesen 2015. godine, trebala bi utažiti njihovu serijsku glad. Radi se o sezoni koja će biti posljednja kako za nosioca naslovne uloge Petera Capaldija, tako i za dugogodišnjeg showrunnera Stevena Moffata, što je razlog više za visoka očekivanja od nadolazećeg materijala. Iako smo već imali nekoliko blic prilika za zaviriti u ono što nas očekuje u travnju, BBC je napokon objavio i ozbiljniji video uvid u desetu sezonu kultne serije čiju priču pokreće jedan sasvim neobičan putnik kroz prostor/vrijeme.

>> 7 NAJBOLJIH EPIZODA MODERNOG DOKTORA WHOA

Deseta sezona biti će posljednja za Moffata i Capaldija, no u isto će vrijeme biti i prva za neka nova lica. U ulozi će se doktorove pratiteljice Bill Potts tako po prvi put naći Pearl Mackie, a BBC još uvijek nije potvrdio hoće li njezin angažman biti duljeg trajanja ili ćemo ju pratiti samo u narednih dvanaest epizoda serije. Novost je i ponovna pojava Matta Lucasa u ulozi Nardolea, nezemljanina koji se već ranije bio pojavio u doktorovim avanturama, a ove će sezone, zajedno s Bill i doktorom, koristiti TARDIS za putovanja. U gostujućim ulogama zlikovaca pojavit će se i David Suchet i Michelle Gomez.

>> UPOZNAJTE SIMPATIČNU SUPUTNICU DOKTORA WHOA U TRAILERU ZA 10. SEZONU SERIJE (VIDEO)

U međuvremenu, na Internetu se ozbiljno raspravlja o potencijalnim Capaldijevim nasljednicima ili nasljednicama, pa se tako nagađa da sljedeći Doktor Who neće biti bijeli muškarac kao što je to do sada bio slučaj, već da će ulogu preuzeti žena ili osoba ne-bijele rase, što ovoj priči ne bi prouzrokovalo nikakav problem budući da je scenarij ostavlja i više nego dovoljno prostora za takve intervencije. Svih 12 epizoda desete sezone na male ekrane će stići 15. travnja, a prethodnih devet sezona taman se stigne pogledati na Pickboxu, na čijoj je vremenskoj liniji TARDIS trenutno parkiran.

>> HOĆE LI NAKON 12 INKARNACIJA NOVI DOKTOR WHO POSTATI – DOKTORICA?

Komentiraj

Komentara