Don’t Look Up: Najjača postava u povijesti komedija?

Komedije. Žanr kojeg gotovo svi volimo, ali koji nam nije dao puno zadovoljavajućih hitova proteklih godina. Vjerojatno ste barem jednom rekli da su “prije” komedije bile puno bolje. Uzevši u obzir potvrđenu glumačku postavu za novi film Don’t Look Up, Netflix je ovo odlučio promijeniti, jer ovo je vjerojatno glumački najjača postava za žanr komedije u povijesti ili barem u proteklih 2 desetljeća.

Neobična radnja komedije

“Dvoje nižerazrednih astronoma pokušavaju upozoriti čovječanstvo da će veliki meteor uništiti Zemlju za 6 mjeseci”. Ne zvuči baš kao klasična komedija, zar ne? Možda i bolje. Već su nam dosadile klasične komedije, koje su možda u trenutku smiješne i zabavne, ali rijetko kad ostaju zapamćene do razine da ju preporučite nekome tko želi gledati dobru komediju. Nažalost, ovaj kratki opis je trenutno jedina poznata radnja o budućem filmu. No, možda nam trenutno ni ne treba više od toga, uzevši u obzir službeno potvrđenu glumačku postavu.

Oskarovci i glazbenici

Do jučer je bila poznata samo jedna članica glumačke postave. Iako je i ona sama Oskarovka, to nije privlačilo previše pozornosti na sami film. No, onda su jučer iz produkcije objavili listu od 8 novopotvrđenih glumaca. Pa otkud krenuti?

Prva potvrđena uloga je bila ona Jennifer Lawrence (U dobru i zlu, Igre gladi), za koju je trenutno jedino poznato da će imati glavnu ulogu pa pretpostavljamo da će biti jedna od dvoje navedenih astronoma.

Njoj su se jučer pridružili sljedeći: možda i najpoznatiji glumac današnjice Leonardo DiCaprio (Početak, Vuk s Wallstreeta); sve poznatiji i uspješniji Timothee Chalamet (Skrivena ljubav, Male žene), kojeg ćemo (ipak) sljedeće godine gledati u blockbusteru Dina; dvostruka Oskarovka Cate Blanchett (Carol, Avijatičar); trostruka Oskarovka i možda najveće ime filmske industrije Meryl Streep (Sofijin izbor, Čelična lady); Jonah Hill (21 Jump Street, Vuk s Wallstreeta), koji se i proslavio neobičnim komedijama; prijatelj Matthew Perry (Prijatelji, Ubojica mekog srca); poznata pjevačica i Nickelodeonova glumica Ariana Grande; reper Kid Cudi (Need for Speed, Projekt X); te Himesh Patel (Yesterday, The Aeronauts), kojeg smo ove godine gledali u vrhunskom djelu Christophera Nolana- Tenetu. Uz navedenu glumačku postavu, potvrđena su i dva malo manje poznata: Rob Morgan (Mudbound, Stranger Things) i Tomer Sisley (Obitelj Miller, Messiah).

Nije sve u glumi

Kako bi ovi poznati glumci došli do izražaja i kako sve ovo ne bi izgledalo kao Krv nije voda, potrebna je dobra režija, kao i dobar scenarij. Te dvije jako bitne uloge u ovom su slučaju pripale Adamu McKayu, najpoznatijem po čestim suradnjama s komičarom Willom Ferrellom. McKay je tako producirao Murjake s klupe, uspješan film Čovjek iz sjene (Vice), a pisao je i scenarij za Okladu stoljeća te Ant-Mana. To je svakako zanimljiva kombinacija za ovaj film.

Konačno, predviđeno je vrijeme premijere u 2021. godini. Međutim, budući da je tek potvrđena postava i da još uvijek nije krenulo snimanje, kao i naravno zbog trenutne situacije u Svijetu, vjerojatno će se ona pomaknuti u 2022. Pozitivna je strana što je produkcija i distribucija pripala Netflixu, stoga barem nećemo trebati čekati otvaranje kina.

Ivana Krmpotić

>> Furiosa: Potvrđen dio postave za prequel Pobješnjelog Maxa: Divlje ceste

Komentiraj

Komentara