Dr. Who 13: nova doktorica bit će Jodie Whittaker!

Glumica Jodie Whittaker postat će 13. glumica koja preuzima kultnu ulogu dr. Whoa, objavio je BBC u nedjelju. Whittaker tako postaje prva žena u povijesti uloge dr. Whoa, a ulogu će preuzeti od trenutnog 12. doktora Petera Capaldija, koji će napustiti seriju nakon ovogodišnjeg Božićnog specijala.

>> Dosta kul odjeća u stilu Dr. Whoa (FOTO)

34-godišnja glumica iz Yorkshirea, Engleske, pojavljivala se u seriji Broadchurch, te komediji Adult Life Skills. Nedavno je završila snimanje filma Journeyman, scenarista i redatelja Paddyja Considinea, te snimanje BBC-jeve serije Trust Me, u kojoj je igrala glavnu ulogu. Njezini ostali filmovi su Venus, Attack the Block, One Day, Black Sea. Glumica će raditi s izvršnim producentom Chrisom Chibnallom, koji producentsku palicu preuzima od trenutnog producenta Stevena Moffata. Također, Chibnallova je ideja da se uvede prva doktorica.

Jodei Whittaker/Broadchurch

“Želim reći fanovima kako se ne moraju bojati mog roda. Ovo je vrlo uzbudljivo vrijeme, i dr. Who simbolizira sve što je uzbudljivo oko te promjene. Fanovi su proživjeli toliko promjena, a ovo je tek jedna nova i drugačija. Dobila sam priliku glumiti nekoga tko doslovno iznova nastaje na ekranu, sa svim slobodama koje idu uz to – kakva nevjerojatna prilika. I još k tome, prva sam žena u toj ulozi. Osjećam se divno, kao feministica, kao žena, kao glumica, kao ljudsko biće, kao netko tko stalno želi ići prema naprijed i prihvaćati izazove, a ne netko tko se želi zatvarati u ono što ti netko kaže da možeš ili ne možeš biti. To je nevjerojatan osjećaj”, rekla je Whittaker u intervjuu za BBC.

>> Tajne uspjeha 7 moćnih TV žena

Whitakker je dobila ulogu prve doktorice unatoč žestokoj konkurenciji – za ulogu su konkurirali i Kris Marshall (Death in Paradise ) i Tilda Swinton.

“Ne mogu dočekati da započnemo ovo epsko putovanje – s Chrisom i svakim Whovianom na ovom planetu, Više je nego čast glumiti Doktoricu. To znači da se sjećam svakoga tko sam bila prije, dok u isto vrijeme idem naprijed i prihvaćam sve ono što Doktor predstavlja: nadu. Jedva čekam”, rekla je Whittaker.

Komentiraj

Komentara