Dr. Who: Merriam-Webster baca pošalice fanovima koji su protiv nove Doktorice

Vijest o dolasku prve doktorice u povijesti uloge Dr. Whoa uzdrmala je mnoge Whoviane diljem svijeta. Jodie Whitakker postat će 13. doktorica, i prva žena u ovoj ulozi. Doktor je naravno izvanzemaljac koji se regenerira, čime se objašnjava mogućnost različitih glumaca i glumica u istoj ulozi. Ideju da Dr. Who prvi put bude žena iznio je producent serije Chris Chibnall, koji producentsku palicu preuzima od trenutnog producenta Stevena Moffata.

>> Dr. Who 13: nova doktorica bit će Jodie Whittaker!

Mnogi su fanovi serije vrlo pozitivno prihvatili vijest o novoj doktorici, dajući priliku nepoznatoj glumici. No neki fanovi nisu dobro prihvatili ovu vijest, pružajući razne argumente zašto to nikako neće biti dobro za seriju, prognozirajući pad gledanosti. No i Merriam-Webester na svojem je twitter profilu odlučio iskazati potporu odabiru novog doktora – tweetali su kako riječ “doktor” u engleskom jeziku nema rod.

Vrlo zanimljiva rasprava povela se i ispod samo tweeta, gdje ih neki kritiziraju što se “petljaju u politiku” time što se šale na račun odabira glumca neke serije. Jedan je tviteraš istaknuo kako riječ “doktor” u enegleskom možda nema rod, ali zato riječ “Lord” ima. Cijelu raspravu o whovianima, feminizmu i lingvistici možete pogledati na Merriam-Webster službenom twitter profilu.

11. sezona Dr. Whoa vraća se 2018. na BBC. a dotad nemojte zaboraviti i da je rod Dr. Whoa već tematiziran i u samoj seriji.

Komentiraj

Komentara