Drugi svjetski rat – Bitke za Europu; Ratišta: Dvije nove doku serije na Viasat History

Viasat History, u ponedjeljak 3. lipnja i srijedu 5. lipnja u 21:00 sat,  premjerno prikazuje dokumentarno-povijesne serije Ratišta Drugi svjetski rat – Bitke za Europu.

Drugi svjetski rat – Bitke za Europu (World War II – Battles for Europe)

Premijera u srijeda 5. lipnja u 21h

Ova uzbudljiva serija vodi nas u središte legendarnih trenutaka u povijesti ratovanja: iskrcavanje tijekom Bitke za Normandiju, neuspjela zračna operacija u Arnhemu, njemački protunapad u Bitci u Ardenima i borba za jedan od posljednjih mostova na Rajni kod grada Remagena.

Serijal ‘Drugi svjetski rat – Bitke za Europu’ donosi veličanstvenu priču kroz svjedočenje veterana koji su služili pod vatrom na bojištima, neki od njih i mnogo puta. Svaka epizoda prenosi stvarnost brzih i odlučujućih bitaka ključnih za poraz nacističke Njemačke na Zapadu. Pažljivo istražena i mjerodavna, ova serija prikazuje stvarnost ratovanja i to kako baš sve, od vremenskih prilika i terena do neočekivanih neprijateljskih akcija, može preokrenuti tijek bitke.

Ratišta (Battlefields)

Premijera u ponedjeljak 3. lipnja u 21h

Sudbina neke nacije tijekom bitke može biti zapečaćena za nekoliko minuta, no razlozi za pobjedu ili poraz često ostaju zagonetni i kontroverzni. Daleko od mitova, legendi i političke eksploatacije, podižemo veo s misterija koji okružuju velike sukobe dvadesetog stoljeća. Zajedno s povjesničarima, arheolozima i vojnim instruktorima rekonstruiramo zanimljivu priču o sukobima koji su promijenili svijet.

Komentiraj

Komentara