Duga noć: U pripremi nova serija o svijetu Igre prijestolja, potvrđena glumačka postava

I dok čekamo posljednju sezonu serije, u pozadini se priprema nova serija o fantasyju Georgea R. R. Martina. S HBO-a je stigao glas da će gledanje šest epizoda osme sezone, biti poput ”gledanja šest filmova”. No, dok su iščekivanje velikog finala i teorije i spekulacije o mogućoj sudbini glavnih likova u prvom planu, HBO radi na novoj seriji, na Dugoj noći.

>> Igra prijestolja: Mračan teaser najavio sukob leda i vatre (VIDEO)

Finale stiže u travnju

Duga noć je zamišljena, u američkom serijskom žargonu, kao prequel – bavit će se događajima koji prethode zbivanjima koja smo do sada pratili u Igri prijestolja, i koja ćemo do kraja ispratiti iduće godine, kada posljednje epizode budu ugledale svjetlo ekrana. Serija bi se tako trebala pozabaviti nastankom Bijelih hodača i velikom bitkom između njih i ostalih sila Westerosa. Potvrđeno je da će u glavnim ulogama biti Naomi Watts i Josh Whitehouse.

Duga noć

Pored njih, u seriji će glumiti i: Sheila Atim (Harlots), Ivanno Jeremiah (Black Mirror), Georgie Henley (Kronije iz Narnije), Naomi Ackie (Star Wars Episode IX), Jamie Campbell Bowe (Fantastic Beasts) i mnogi drugi. Pilot epizodu će režirati SJ Clarkson, a scenarij će pisati i potpisati showrunnerica Jane Goldman i George Martin. S HBO-a još nisu specificirali kada bi seriju mogli očekivati, ukoliko pilot zadovolji očekivanja. Poznato je da će snimanje započeti u veljači. Ipak, pažnja je za sada usmjerena prema osmoj sezoni GoT-a, a ona izlazi kroz par mjeseci – veliko finale stiže u travnju.

>> Vikinzi završavaju šestom sezonom, producenti već pripremaju novu, spinoff seriju

Komentiraj

Komentara