Ekskluzivne povijesne premijere u kolovozu na Viasat History

Kanal Viasat History za kolovoz je pripremio nekoliko ekskluzivnih premijera! Toplo preporučamo ove povijesne poslastice:

Djeca kraljice Viktorije (Queen Victoria’s Children) – Premijera u utorak 7. kolovoza u 21h

Žanr: Dokumentarac/ povijest

Zahvaljujući ovoj fascinantnoj seriji koja istražuje osobne odnose između kraljice Viktorije, njezina supruga princa Alberta i njihovih devetero djece, dublje ćete proniknuti u život britanske kraljice koja je najduže vladala tom zemljom. Kraljica Viktorija i princ Albert živjeli su u strastvenom braku, no povjesničari tvrde da je obiteljski život iza zatvorenih vrata nalikovao bojnom polju. Obiteljska saga u trajanju od 60 godina priča priču o manipulacijama, sukobima, zastrašivanjima, emocionalnim ucjenama te grozničavim pokušajima Viktorijine djece da se otmu iz kandži svoje dominantne i zahtjevne majke. Serija se oslanja na pisani materijal i obiteljske fotografije pomoću kojih oživljava njihove karaktere i složene odnose prema životu.

Posljednje putovanje Romanovih (The Final Journey of the Romanovs)  – Srijeda, 15. kolovoza u 20h

Žanr: Dokumentarac/ povijest

Poslije Veljačke ruske revolucije 1917. godine, car Nikola II. odrekao se prijestolja. Ovaj film donosi nam izuzetan svakodnevni prikaz tragične sudbine cijele carske obitelji sve do njihove smrti u srpnju 1918. Priča je to o drami koja se odvija od Veljačke i Listopadske revolucije do kraja Prvog svjetskog rata i krvavog ruskog građanskog rata. Zašto su svi napustili tako moćnog monarha, čak i engleski kralj Đuro, njegov najmiliji rođak? Je li i Lenjin osobno odigrao ulogu u svemu što se dogodilo? Je li ubojstvo bilo jedino rješenje? Tek stoljeće poslije, posljednji tjedni Romanovih svjedoče o nestajanju velikih europskih monarhija.

 

>>The Romanoffs: Moćna glumačka postava u novoj seriji tvorca Mad Mena (VIDEO)

Tajni Versailles Marije Antoanete (The Secret Versailles of Marie-Antoinette) – Utorak, 28. kolovoza u 21.00h

Žanr: Dokumentarac/ povijest

Kraljičino selo palača je prerušena u seljačku kuću skrivenu u vrtovima Versaillesa. Romantično sklonište koje je Marija Antoaneta zamislila kao podsjetnik na svoju bezbrižnu mladost u Beču, koje je revolucija ostavila u ruševinama. Dva stoljeća poslije, napokon je počela njegova renovacija. Godine 2018. ponovno je otvoreno za javnost, budući da mu je vraćen stari sjaj kao doista izuzetnom versajskom biseru. Ova dokumentarna drama otkriva veličinu Marije Antoanete, majstorice za modu i stil te nas ponovno podsjeća na sagu o legendarnoj kraljici, od njezine mladosti u Beču do smrti na giljotini. To je intiman portret ‘previše moderne žene’ zahvaćene vrtlozima povijesti.

Priča o dvije sestre (A Tale of Two Sisters) – Premijera u nedjelju 5. kolovoza u 13h

Žanr: Dokumentarac/ povijest

Svaka epizoda ove serije priča priču o važnim ženama 20. stoljeća i njihovom odnosu sa sestrama. U drugoj sezoni otkrivamo više o svijetu koji se skriva iza kraljevskog sjaja dok ulazimo u živote kraljice Eliazbete II. i njezine sestre, princeze Margarete. Vraćamo se dalje u kraljevsku povijest da bismo otkrili stvarnu priču o Ani i Mary Boleyn te doznali više o ženama koje stoje iza najveće političke promjene za žene 20. stoljeća, sestrama Pankhurst.

>> Tjedni pregled kratkih vijesti: Deadwood, Westworld, Stranger Things, povratak Buffy, GoT 8, povratak Frasiera…

Komentiraj

Komentara