Epic Drama – nove serije u Svibnju

Epic Drama kanal u svibnju donosi dvije nove premijere i nastavlja s emitiranjem starog znanca. Satnija X i Tudori nove su raskošne serije koje će se prikazivati svakog utorka, odnosno petka. Uz njih, bogate premijere na Epic Drama kanalu upotpunjuje i Poldark, koji se prikazuje svake nedjelje.

>> 5 krivih i neistinitih stvari u seriji The Crown

Satnija X -Utorkom u 21h

Godina: 2015

Sezona 1 & 2: 18 x 60 Minutaža

Redatelj: Mark Ellis, Stephanie Morgenstern

Glumci: Evelyne Brochu, Jack Laskey, Warren Brown, Torben Liebrecht, Lara Jean Chorostecki

Epske činjenice: Ova uzbudljiva kanadska špijunska serija prikazuje se diljem Europe, Sjeverne i Južne Amerike, Bliskog Istoka i Japana, a dobila je nagradu Kanadskog saveza scenarista i pisaca.

Ovog mjeseca Epic Drama donosi premijeru prve dvije sezone uzbudljive ratne drame ”Satnija X”. Serija prati priče petero vještih regruta, Kanađana, Amerikanaca i Britanaca, koji su svoj običan život zamijenili obukom za agente u Kampu X: supertajnom objektu na obali jezera Ontario. Naši se agenti padobranima spuštaju iza neprijateljskih linija gdje im prijeti mučenje i smrt. Od elegantnih hotela do pakla na terenu, idu iz jedne opasne operacije u drugu, a njih osmišljavaju mozgovi Kampa X. Sabotaže, bombe, naoružanje i obuka za gerilsku borbu, spasilačke misije, kampanje za obmanjivanje neprijatelja, pa čak i atentati: i sami ćete osjetiti navalu adrenalina i noćne more izazvane trenucima u kojima se sudaraju ideali i emocionalna stvarnost ratne borbe u kojoj ne postoje pravila. Nadahnuta nevjerojatnim istinitim pričama, serija ”Satnija X” posvećena je počecima špijunaže. To je ambiciozan svijet u kojem se spajaju glamur, hrabrost i špijunske naprave. Govori o rođenju masovne propagande, prvim borbama protiv terora i junacima čiji je zadatak bio mijenjati svijet.

Tudori – Petkom u 21.45h

Godina: 2007

Sezona 1: 10 x 60 Minutaža

Redatelj: Michael Hirst

Glumci: Jonathan Rhys Meyers, Maria Doyle Kennedy, Natalie Dormer, Joss Stone, Tamzin Merchant, Joely Richardson, Henry Cavill

Epske činjenice: Prva sezona privukla je milijune gledatelja diljem svijeta. Ne samo da su glumci pobrali mnoštvo nagrada, već je serija dobila priznanja za izuzetnu kostimografiju, scenografiju, glazbu, fotografiju i specijalne efekte.

Od početka svoje 40-godišnje vladavine, engleski kralj Henrik VIII. bio je monarh nezasitnih apetita, bez mnogo interesa za državne poslove, što je savršeno pogodovalo njegovu manipulativnom kapelanu i savjetniku, kardinalu Thomasu Wolseyju, čije su ambicije za papinstvom dominirale svim njegovim postupcima. No Henrikova želja za muškim nasljednikom, kojeg mu njegova supruga, Katarina Aragonska, nije mogla podariti, postavila je carstvo na povijesni put koji je ugrozio njegov autoritet, pospješio uspon Ane Boleyn, ljubavnice koja je odlučila postati nova kraljica, te potaknuo krvavu protestantsku reformaciju koja je potkopala primat Katoličke crkve u Europi. Unatoč prigovorima moćnog Pape u Rimu, ambicioznih i korumpiranih monarha diljem kontinenta, pa čak i vlastitih podanika, Henrik neće prezati ni pred čim da bi dobio ono što želi.

Poldark – Nedjeljom u 21.45h

Godina: 2015

Sezona 1: 8 x 60 Minutaža

Redatelj: Debbie Horsfield

Glumci: Aidan Turner, Eleanor Tomlinson, Heida Reed, Ruby Bentall, Jack Farthing, Luke Norris, Beatie Edney, John Nettles

Epske činjenice: Više od 10 milijuna gledatelja pratilo je prvu sezonu, uzbudljivu adaptaciju temeljenu na prva dva romana o Poldarku, pisca Winstona Grahama.

Otac mu je mrtav, imanje mu je u rasulu, a njegova voljena Elizabeth zaručena je za njegova rođaka Francisa. Godine 1783. Ross Poldark, veteran Američkog rata za neovisnost,  vraća se kući svojim rudnicima kositra u Cornwallu i shvaća da se mnogo toga promijenilo. Odlučivši obnoviti baštinu svog oca i pomoći ljudima u selu, upada u nevolje nakon što spasi Demelzu, djevojku s ulice, i pokuša dobiti nadzor nad rudnicima koje priželjkuje njegov suparnik, gramzivi i arogantni George Warleggan.

>> Magične riječi iz Pickboxa: Gledajte besplatno serije i filmove na novoj platformi

Komentiraj

Komentara