Eurovision Song Contest:  The Story of Fire Saga okupila poznata imena industrije (TRAILER)

Nakon 64 godine prikazivanja, možda i najpoznatiji natjecateljski festival zabavne glazbe ove je godine prvi put u svojoj povijesti otkazan. Međutim, u 2020. ćemo ipak dobiti nešto povezano njime, a to je film „Eurovision Song Contest:  The Story of Fire Saga“.

David protiv Golijata

Na temelju objavljenog trailera možemo zaključiti da će radnja biti klasičan primjer natjecateljskog filma (uz veliku dozu humora), odnosno da će se underdogsi boriti za pobjedu usprkos otporu i niskim očekivanjima. Također će se i pomalo izrugivati natjecanju, odnosno njenim ponekad pretjeranim i smiješnim nastupima. Što se tiče glavne radnje filma, ona prati grupu Fire Saga, odnosno Larsa i Sigrit, dvoje nadobudnih glazbenika koji su odabrani da predstavljaju Island na Eurosongu i time ostvare svoje snove.

Poznata glumačka postava

Iako je u početku bila dizajnirana kako bi ujedinila Europu, tijekom godina natjecanju su se pridružile i zemlje van tog kontinenta pa smo tako od 2015. mogli vidjeti i Australiju kao jednu od natjecateljica. Treba li SAD sudjelovati je često pitanje kod građane te države. Možda baš kao produkt te rasprave, Will Ferrell (Voditelj uzvraća udarac, Blades of Glory) je odlučio napisati, producirati i glumiti u filmu o dva islanđanska glazbenika na putu ka osvajanju najbolje pjesme Europe.

Njemu su se pridružila i druga poznata imena filmske, ali i glazbene industrije. Tako će njegovu sunarodnjakinju utjeloviti Rachel McAdams (Notebook, Opasne djevojke, Noć igre), u ulozi Ericka Erickssonga će se naći Pierce Brosnan (Sutra nikada ne umire, Mamma Mia!), Ninu će glumiti Natasia Demetriou (What We Do in the Shadows), a Katianu poznata pjevačica i glumica Demi Lovato. Uz još mnoga manje više poznata glumačka imena, ulogu voditelja Eurosonga je preuzeo britanski televizijski voditelj Graham Norton.

Film je već trebao doživjeti svoju premijeru u proljeće, no, kao i u većini slučajeva to je bilo odgođeno zbog pandemije. Novi službeni datum je 26. lipnja na online platformi Netflix. U međuvremenu pogledajte najavu.

Ivana Krmpotić

>> Box 21: Švedska miniserija stiže na Pickbox NOW

Komentiraj

Komentara