Facebook uvodi novu opciju koja ‘blokira’ spojlere

Pored nezaustavljivog razvoja produkcije TV serija, razvijaju se i svojevrsne nuspojave, među kojima se jedna posebice ističe. Naravno, riječ je o takozvanim spojlerima. Rijetki su oni koji na vlastitoj koži nisu iskusili efekte spojlanja, a internet je idealno mjesto za to. I tu se ističe, naravno, Facebook: razni statusi i fotografije koje niču diljem Zuckerbergova carstva tik nakon završetka pojedinih epizoda i otkrivaju ključne događaje i tako kvare gledanje onima koji su odgodili ili ih nisu stigli pogledati. No, prema najnovijim vijestima, čini se da je Facebook-spojlanju došao kraj.

>> Fanovi raspravljaju o novoj tetovaži Sophie Turner: Je li riječ o spojleru?

Naime, kako prenosi EW, Facebook uskoro uvodi novu opciju: ‘Keywoord Snooze‘. Ukratko, opcija podrazumijeva mogućnost korisnika Facebooka da odrede koje će ‘ključne riječi’ blokirati i na taj način ih eliminirati sa svog news feeda. Blokada ‘ključnih riječi’ će imati svoj rok trajanja od 30 dana. Dakle, ukoliko koristite Facebook i želite spriječiti spojlanje najnovijih epizoda bilo koje serije, moći ćete jednostavno označiti tu riječ i opcijom ‘Keywoord Snooze’ blokirati sve vijesti i objave koje sadrže naslov serije.

Doduše, ova opcija nije posvećena isključivo spojlerima. Opcija nudi mogućnost blokiranja bilo čega, bilo kojih riječi osim ukoliko se one pojavljuju u reklamama i plaćenim oglasima. U tom je pogledu jasno da opcija nije imuna na marketinške trikove te da je u tom smislu itekako manjkava jer blokira samo neke objave i vijesti, one koje se, jasno, ne plaćaju. Stoga, iako opcija ‘Keywoord Snooze’ može biti korisna za one korisnike Facebooka koji pate od akutne alergije na spojlere, ona nas neće spasiti od potencijalnih spojlera koji se provlače kroz plaćene objave. Dobro je znati da postoji mogućnost blokiranja spojlera, iako je najbolja, provjerena metoda još uvijek ona dobra, stara metoda  izbjegavanja interneta dok ne pogledamo epizodu.

>> Još Twin Peaksa na vidiku?! Izjava Davida Lyncha pokrenula lavinu spekulacija

Komentiraj

Komentara