Fanovi odlučili: Ovo je najgori trenutak sedme sezone Igre prijestolja

Dok zima polako ide prema svom kraju, ekipa sa stranice Winter is Coming odlučila je ispitati stavove fanova i provesti anketu  sa samo jednim jednostavnim pitanjem: koji je bio najgori trenutak sedme sezone Igre prijestolja? Konkurenata je bilo mnogo, a opcije su uključivale, između ostalih, nevjerojatne liječničke sposobnosti Samwella Tarlyja, magičnu brzinu putovanja Eurona Greyjoyja, nejasnu i po mnogima nepotrebnu dramatizaciju napetih odnosa između Sanse i Aryje, dok je najviše prijedloga – kao što se moglo i očekivati – izvučeno iz pretposljednje, šeste epizode koja je odmah nakon izlaska izazvala brojne kontroverze.

>> Maisie Williams: GoT neće snimati više različitih završetaka

”Beyond the Wall”

Tako su, na primjer, konkurenti za ovu nezavidnu titulu bili i trenuci u kojima Night King, odnosno Kralj noći, iz ničega nabavlja masivne lance i njima izvlači zmaja iz zamrznutog jezera, kao i naravno trenutak kada superbrzi Gendry nevjerojatnom brzinom uspijeva dojuriti natrag do Zida kako bi, istom superbrzinom gavrana pismonoše, obavjestio Daenerys o kompliciranoj situaciji u kojoj su se našli Jon i njegova družina. Lista ne bi bila potpuna bez spomenute Daenerys, koja sa svojim zmajevima stiže taman na vrijeme da u zadnji čas riješi situaciju. Sve to, uz mnoge detalje koji nisu izdvojeni, odredilo je sudbinu ove ne baš prestižne titule: najgori trenutak u sedmoj sezoni bio je, prema mišljenjima fanova, šesta epizoda “Beyond the Wallu cjelini.

Buđenje

Ova je epizoda, na neki način, blago potresla fanove diljem svijeta, koji nisu očekivali ovakvu dozu klišeja, poput Daenerysinog deus ex machina momenta ili pojave Benjena koji u zadnji čas spašava Jona, kao ni nelogične poteze u kompresiranju vremena i prostora, koji su posljedično stvorili uvjete za eksploziju nevjerojatnih i neuvjerljivih mogućnosti pojedinih likova, među kojima se osobito ističe superbrzi Gendry. Zapravo, moglo bi se sa sigurnošću reći da je praktički i jedini, pravi GoT-ovski moment bio onaj u kojem Kralj noći oživljava zmaja Viseriona, što je definitivno nedovoljno za seriju veličine Igre prijestolja. Ipak, upravo ovaj trenutak označava prijelomnu točku koja bi mogla odrediti sudbinu Westerosa, kao i same serije. Fanovi se stoga nadaju da će redatelji pomno analizirati kritike i izvući konstruktivnu pouku kao smjernicu za posljednju sezonu. Do završnog dijela ove epske sage, morat ćemo proći kroz, najmanje, još jednu zimu.

>> Game Of Thrones: Kako bi Westeros izgledao u 21. stoljeću? (VIDEO)

Komentiraj

Komentara