Fear the Walking Dead –  5 najšokantnijih epizoda do sada

Poput svake dosadašnje, i treća je sezona serije Fear the Walking Dead izazvala mnoge šokove i ne baš ugodna iznenađenja koja su pogodila kako protagoniste, tako i fanove. U moru odličnih trenutaka i vrhunskih epizoda, osobito se izdvaja završetak sezone, onaj krucijalni moment koji je uzburkao vodu među fanovima.

Oni su pak iz svoje perspektive gotovo pa i jednoglasno potvrdili da je riječ o seriji koja bez dvojbe može stati uz bok velikog serijskog brata – The Walking Deada, a po mnogima je Fear the Walking Dead i bolja serija. Budući da se nova, četvrta sezona opako približava, a premijera stiže 16. travnja na kanalu AMC Hrvatska, prisjetimo se onih najšokantnijih i najboljih epizoda do sada.

5. S02E03

Ako do ovog trenutka nije bilo jasno da u ovoj seriji ne postoje nikakva ograničenja, to je zasigurno potvrdila treća epizoda druge sezone – „Ouroboros“. Jedan od najupečatljivijh, da ne kažemo i najbrutalnijih, trenutaka koji su obilježili ne samo ovu epizodu, nego i čitavu seriju, bio je onaj u kojem Chris u avionu nalazi umirućeg čovjeka. Način na koji mu Chris, najblaže rečeno, skraćuje muke, označio je prijelomnicu njegove osobne priče, odnosno njegovo profiliranje u jednog od intrigantnijih antagonista. Od tog trenutka, bilo je jasno da od njega možemo očekivati svašta.

4. 202E14

Druga sezona nije štedjela ni likove, ali ni fanove. Pretposljednja epizoda sezone, ”Wrath”, bila je svojevrsna kulminacija svega onoga što smo do tad mogli vidjeti u ovoj seriji. Nickov veoma bliski susret sa zombijem i posljedice tog susreta pamtit ćemo vjerojatno još dugo. Uz to, jedan od šokantnijih trenutaka bio je Chrisov kraj. Originalan način na koji su producenti odlučili okončati njegov put potresao je i one koji Chrisa baš i nisu voljeli, a takvih je, vjerujemo, bilo mnogo. Odličnim tehničkim i kadrovskim rješenjima pozdravili smo se s ovim kontroverznim likom na iznenađujući način.

3. S03E12

U epizodi ”Brother’s Keeper”, Nick i Jake morali su se pozabaviti osjetljivom situacijom, a pothvat se, na koncu, pokazao kobnim za Jakea koji je u epizodi umro, tako reći, dvaput. No, pravi šokovi dolaze s rastućom napetošću prilikom napada zombija. Ekipa se pokušava braniti u ranču, ali zombiji uspijevaju prodrijeti njihovu obranu. Svatko je prepušten sebi i svojim vještinama, ali i spletu okolnosti te, moglo bi se reći, i sreći koja je, kao što smo do sada mogli vidjeti, rijetkost u ovoj seriji. Na kraju Alicia, Ofelia i Lee nekako uspijevaju pobjeći hordi zombija koja preplavljuje ranč…

2. S03E15/316

Pretposljednja epizoda treće sezone, naslovljena ”Things Bad Begun”, kao i posljednja ”Sleigh Ride”, donijele su pregršt zanimljivih trenutaka, punih šokova i neočekivanih raspleta pojedinih situacija. Također, vidjeli smo i mnogo kobnih poteza koji su rezultirali i velikim brojem smrti, među kojima se ističu one koje su zadesile Otta i Efraina Moralesa. Praktički je nemoguće izdvojiti jedan ili dva ključna trenutka; epizode funkcioniraju jedino u cjelini. Ipak, ono što je najimpresivnije u ovim epizodama, jest način na koji su se ispreplele s čitavom pričom od samoga početka, te posljedično otvorile put četvrtoj sezoni od koje možemo očekivati zbilja svašta.

1. S01E06

”The Good Man”, posljednja epizoda prve sezone, uništila je sve sumnje onih koji su dvojili može li ova serija parirati Walking Deadu. Ne samo da može parirati, već je ova epizoda itekako potvrdila da je ovdje riječ o iznimno uzbudljivoj, napetoj seriji koja svojim zapletima i sablažnjivim obratima može funkcionirati kao svijet za sebe. U ovoj epizodi vidimo kakva je, zapravo, moć zombija: broj onih koje je nezaustavljiva mašinerija zombija zgrabila nemoguće je definirati. Kolaps Los Angelesa je, ukratko, zaista nevjerojatan, zapanjujući prizor.

>> Fear The Walking Dead – nova, uzbudljiva sezona je pred vratima!

Komentiraj

Komentara