Finale Pravednika: Žestoko, tužno

Noćas je počela posljednja, šesta sezona Pravednika. Već prva od 13 epizoda solidno je prodrmala gledateljstvo. Vidjet ćemo je li time i postavljen ton ostatka serije. Da slijede spojleri valjda vas sad više ne moramo ni upozoravati.

Ali evo još jedne šanse da se maknete ako niste stigli pogledati epizodu Desna ruka sudbine.

Uglavnom, nakon što smo ga povremeno gledali još od prve sezone Pravednika, zauvijek smo se oprostili od Deweyja Crowea. Kojem je metak u potiljak smjestio Boyd. Nesretni Dewey žrtva je pogrešne Boydove procjene – razbojnik je posumnjao da ga suradnik cinka Raylanu. Međutim, unatoč šerifovim opetovanim pokušajima da Crowea navede na stranu zakona, Dewey se nije dao ni kad mu je Raylan razbio čeljust. Nije to bilo dovoljno Boydu, sumnja je bila dovoljna da ga pošalje… pa, k vragu, vjerojatno.

dewey
Ako je suditi po posljednjoj sceni sinoćnje epizode, Boyd nije sretan ni s Avom, samo je teško procijeniti što mu se mota po glavi dok promatra zaručnicu kako spava. Sumnja li da mu je draga izdajica, koja se s Raylanom nagodila kako bi izašla iz zatvora? Zna li koliko joj je muka od tog izdajstva? Zna li koliko njemu zamjera što nije učinio ništa da je izvuče iza rešetaka? Je li mu išta od ovoga važno?
Ne znamo odgovore, ali smo nekako sve sigurniji da se Avi ne piše dobro, ta da će konačan obračun Raylana i Boyda biti brutalan. Kako je pak sve počelo u Harlanu možete se podsjetiti na Pickboxu.

Komentiraj

Komentara