Francusko selo i Restoran: Dvije odlične povijesne serije na Epic Drama

Epic Drama u ožujku nastavlja povijesnu prikazivati seriju Francusko selo, točnije nastavljamo gledati nove sezone – petu i šestu sezonu. Također, nastavlja se povijesna serija Restoran. Više o instrigantnim povijesnim serijama saznajte u nastavku:

Francusko selo (2016)

Redatelj: Emmanuel Daucé, Frédéric Krivine, Philippe Triboit

Glumci: Robin Renucci, Audrey Fleurot, Thierry Godard, Marie Kremer, Emmanuelle Bach, François Loriquet, Nade Dieu, Nicolas Gob, Maxim Driesen

U petoj sezoni stanovnici počinju shvaćati da se približava kraj rata, a članovi Pokreta otpora okupljaju se kako bi se pripremili za dolazak Saveznika. No situacija je neizbježno kaotična, budući da transport još ne funkcionira, a milicija je preuzela vodstvo u Villeneuveu. Židovi koji žive u Villeneuveu također se moraju zaštititi, a Pokret otpora i CDL moraju koordinirati protjerivanje Nijemaca. U isto vrijeme građani žele osvetu, približava se bal povodom oslobođenja, a zalihe hrane opasno se smanjuju…

U šestoj sezoni pratimo događaje u proljeće 1945., a priča o stanovnicima Villeneuvea bavi se posljedicama rata i suđenjima koja su zavladala svakodnevnim životom, budući da stanovnici svjedoče, a izdajnici se pogubljuju. U selu vlada napetost dok politička ideologija brzo prelazi u komunizam; kakva sudbina očekuje Villeneuve i njegove stanovnike?

>> Gospođa Wilson: Epic Drama prikazuje sve epizode za Međunarodni dan žena

Restoran (2017)

Redatelj: Ulf Kvensler, Malin Nevander, Johan Rosenlind

Glumci: Suzanne Reuter, Mattias Nordkvist, Hedda Stiernstedt, Charlie Gustafsson

Druga sezona serije počinje 1955. godine. Ljubav cvjeta, pokreću se riskantni planovi i na vidjelo izlaze mračne tajne. Obitelj Löwander vodi luksuzan restoran ‘Djurgårdskällaren’, koji je već desetljećima prvorazredan objekt u Stockholmu. Helga je obiteljski matrijarh i pokušava upravljati životima svojih sinova Gustafa i Petera, zajedno s kćeri Ninom. Ninin se brak raspao, što ju je potaknulo da svu svoju energiju uloži u novi jazz klub kao i da popravi odnose s kćeri.

Nina i dalje jako voli Callea, a njegove kulinarske vještine donose mu promaknuće. Čini se da ih druge stvari koje im se događaju u životu sprečavaju da ostvare svoju nerealiziranu ljubav. Unatoč tomu što više ne radi u restoranu, Peter sve više mrzi svog brata Gustafa. Usto, konobarica Maggan bori se za veću zastupljenost žena u sindikatu, što određuje kontekst za promjene u Švedskoj koja je sve manje pod utjecajem klasnih promjena, a sve više postaje socijalna država kakvu poznajemo danas.

>> 8 dana Stevena Spielberga na TV1000

Komentiraj

Komentara