Furiosa: Potvrđen dio postave za prequel Pobješnjelog Maxa: Divlje ceste

Tijekom pisanja scenarija za posljednji nastavak Pobješnjelog Maxa, scenaristi George Miller i Nick Lathouris napisali su pozadinske priče o svakom liku, ali je lik Furiose ostao relativno nepoznat. To će se uskoro promijeniti, budući da su se Miller i Warner Bros. Pictures odlučili na snimanje “priče o nastanku” ratne kapetanice Furiose.

Put do slave i izdaje

Ako kojim slučajem niste pogledali posljednji film iz franšize Pobješnjelog Maxa (pogledajte), Furiosa je “ratna kapetanica” u službi okrutnog vođe Immortana Joea. Radnja je smještena, kao i u ostalim filmovima iz franšize, u postapokaliptičnoj Australiji, području zvanom Wasteland.

U zadnjem nastavku Furiosa izdaje svog vođu kako bi spasila njegove priležnice te ih odvela na sigurno. Tijekom bijega na poznatoj Divljoj cesti, Furiosa se udružuje s Maxom. Pretkraj samog filma saznajemo nešto o Furiosi, ali dosta njene prošlosti i dalje ostaje nejasno. Ovaj bi prequel trebao otkriti puno više detalja o putu koji je Furiosa prešla kako bi došla na Divlju cestu.

Furiosa bez Charlize Theron

Iako je velika Charlize Theron gotovo savršeno utjelovila lik Furiose, u prequelu se ona ipak neće vratiti. Naime, radnja će biti smještena u godine kad Furiosa ima 20-ak godina, što bi predstavljalo velik problem 40-godišnjoj Charlize. George Miller je ipak imao ideju da koristi tehnologiju pomlađivanja, ali se, gledajući rezultate korištenja navedene tehnologije na filmu Irac, ipak odlučio za drugu glumicu.

Charlize Theron kao Furiosa

Dok mnogima neće biti drago gledati Furiosu bez Charlize Theron, odabir njene zamjene je svakako obećavajuć. Naime, radi se o 24-godišnjoj glumici, koja se sve češće pojavljuje u impresivnim projektima. Ona je Anya Taylor-Joy, a najpoznatija je po glavnoj ulozi u filmu Emma i sporednoj ulozi u poznatoj tv seriji Peaky Blinders.

Anyu ćemo već ovaj mjesec moći gledati u novoj Netflixovoj tv seriji Queen’s Gambit, a sljedeće ćemo ju godine gledati i u novom filmu Last Night in Soho, redatelja Edgara Wrighta (Noć glupih mrtvaca, Vozač, Scott Pilgrim protiv svijeta).

Anya Taylor-Joy glumila je u seriji Peaky Blinders

Budućoj će se Furiosi pridružiti i poznata dva glumca; Chris Hemsworth (Osvetnici, Thor) te Yahya Abdul-Mateen II (Crno zrcalo, Aquaman). Režiju će, kao i u ostalim filmovima iz franšize, preuzeti George Miller, dok su za scenarij zaslužni on i dugogodišnji kolega Doug Mitchell.

Chris Hemsworth kao Thor

Novi Oscari?

I dok su prvi nastavci Pobješnjelog Maxa stekli veliku popularnost pa čak i postali kultni, često nisu bili nagrađivani od strane Akademije. To se promijenilo posljednjim nastavkom Divljom cestom, kad je film dominirao sa 6 osvojenih nagrada od ukupno 10 nominacija. Uzevši u obzir da su neki od osoba zaslužnih za te Oscare uključeni i u ovaj prequel, lako je za pretpostaviti da bi i Furiosa mogla imati potencijalnih osvajača zlatnih kipića.

Origin priča Furiose još je u počecima produkcije te snimanje još nije krenulo. Imajući na umu trenutnu situaciju u Svijetu, kao i u industriji, pretpostavlja se da film neće biti dostupan javnosti prije 2022. godine.

Ivana Krmoptić

>> Mank: Novi crno-bijeli film Davida Finchera s Garyjem Oldmanom

Komentiraj

Komentara