FX-ov Legion završava nakon treće sezone?

Jedna od boljih serija mogla bi završiti poprilično rano. FX-ov Legion, iznimno hvaljena serija čiji se sadržaj i koncept razlikuje od gotovo svega što trenutno kruži malim ekranima, bliži se svom kraju. FX je seriji dao treću sezonu prije nego što je druga uopće izašla, a sada je, čini se, donesena odluka da četvrte sezone neće biti.

>> Zona sumraka: Objavljen teaser revivala kultne serije, potvrđen datum premijere (VIDEO)

John Landgraf, direktor FX-a, izjavio je da je tvorac serije Noah Hawley i planirao okončati priču nakon tri nastavka. Dakle, izgleda kako nije riječ o financijskim pitanjima, kreativnim nesuglasicama ili o tome da kompanija u seriji više ne vidi potencijala. Hawley je tako unaprijed zacrtao da će priču zaokružiti trećon sezonom, a s FX-a baš i ne dopiru glasovi o pokušaju da ga u tome odgovore i produže seriju.

Još samo jedna sezona…

Prva je sezona Legiona izazvala različite reakcije, budući da nije riječ o “tipičnoj” seriji iz superherojskoga žanra. Upravo suprotno – Legion je u potpunosti atipična serija, i to ne samo za uske okvire ovoga žanra, već i za šire okvire malih ekrana. Upravo je zbog toga uspjela privući šarenu publiku – i marvelovce, i one koji inače ne prate ovaj žanr. Druga je sezona unijela dodatnu pomutnju u ionako već sumanut i nepredvidvljiv sadržaj. U trećoj bi se sezoni neke stvari mogle i smiriti. Prema riječima Landgrafa, nove a ujedno i posljednje epizode, stižu ovog ljeta.

>> Igra prijestolja: Objavljene prve fotografije, predstavljeni protagonisti osme sezone

Komentiraj

Komentara

Tags