Game of Thrones: detalji o pjesmi koju pjeva Ed Sheeran

Edward Christopher Sheeran poznatiji kao Ed Sheeran, nagrađivani britanski pjevač u novoj sedmoj sezoni Igre prijestolja (Game of Thrones) ima cameo ulogu. Odmah vas upozoravamo, ovaj članak sadrži spoilere iz nove sezone! Ako ne želite nastaviti dalje, možete baciti oko na ovaj članak:

>> Tajne uspjeha 7 moćnih TV žena

Ed Sheeran pojavljuje se u prvom kadru prve epizode sedme sezone. Sheeran glumi neimenovanog vojnika te odmah u uvodnoj sceni pjeva prekrasnu pjesmu koja dirne Aryu Stark. O samoj se pjesmi u seriji ne diskutira puno, iako Arya pita Sheerana o kojoj se pjesmi radi, te kaže kako je vrlo lijepa te ju nikad prije nije čula. Sheeran na to odgovori da je to nova pjesma. Ipak, fanovi knjiga mogli bi prepoznati pjesmu, iako je u knjigama pjesma iskorištena u drugačijem kontekstu.

Pjesma koju Sheeran pjeva zove se Hands of Gold  i dolazi iz A Storm of Swords, treće knjige iz serijala A Song of Ice and Fire. Ovako je to izgledalo kad je Sheeran pjevao:

Ovo su riječi prekrasne pjesme Hands of Gold:

He rode through the streets of the city

Down from his hill on high

O’er the winds and the steps and the cobbles

He rode to a woman’s sigh

For she was his secret treasure

She was his shame and bliss

And a chain and a keep are nothing

Compared to a woman’s kiss

For hands of gold are always cold but a woman’s hands are warm

 >> Majstori filmske glazbe: 7 legendarnih skladatelja koji su stvorili kultne filmove

U knjigama, pjesmu je napisao i otpjevao lik Symon Silver Tongue. Symon se pojavljuje u drugoj knjizi iz serijala, A Clash of Kings. Naime, Symon saznaje kako Tyrion Lannister ima tajnu ljubavnicu, Shae te odluči iskoristiti ovo znanje za svoju korist. Ucijeni Tyriona da uđe u natjecanje pjevača za Joffreyjevo i Margaeryno vjenčanje. Ipak, taj plan mu i nije baš uspio, jer je Tyrion naručio njegovo ubojstvo.

>> GoT S07E02: Daenerys ide u napad (PROMO VIDEO)

Ed Sheeran svojom je izvedbom u šumi pjesme Hands of God postavio atmosferu sedme sezone Igre prijestolja (Game of Thrones). No ovo nije prvi put da Sheeran radi glazbu za magične šume. U studenom 2013. godine, Sheeran je izdao pjesmu I See Fire koju je skladao za soundtrack filma Hobit: Smaugova pustoš (The Hobbit: The Desolation of Smaug).

Komentiraj

Komentara