Glumci i njihovi slavni roditelji

Iako je glumcima/ glumicama slavnih roditelja bilo puno lakše ući u svijet glume nego onima koji su kretali od nule, većina njih ostvarila je vrhunske uloge koje su često znale nadmašiti uloge njihovih roditelja.

Da nije sve tako crno bijelo u svijetu glume, dokazuje i ovih 11 glumačkih parova povezanih rodbinskim vezama.

1. Jon Voight i Angelina Jolie

Malotko zna da je otac popularne Angeline Jolie genijalni glumac Jon Voight kojeg najbolje pamtimo iz kultnog filma Ponoćni kauboj/ Midnight Cowboy gdje glumi rame uz rame s Dustinom Hoffmanom.

gumb

jonangelina1

2. Wanda Ventham i Benedict Cumberbatch

Benedict Cumberbatch Sherlock je nove generacije i svi već znamo koliko mu je dobro sjela uloga ekscentričnog detektiva. Uz poznatog tatu Timothyja Carltona, Benedict se ugledao i na mamu Wendy Ventham koja je najpoznatija kao poručnica Virginia Lake iz britanske SF serije UFO.

Benedictovi roditelji pojavljuju se u trećoj sezoni Sherlocka i glume Sherlockove roditelje.

gumb

wandaSherlock - Series 2

3. Martin Sheen i Charlie Sheen

Tatu Sheena, pravim imenom Ramon Antonio Gerardo Estevez, najbolje pamtimo iz političke drame Zapadno krilo/ The West Wing i Oscarom nagrađenog ratnog spektakla Apokalipsa danas /Apocalypse Now. Sina Sheena, pravim imenom Carlos Irwin Estevez, znamo po skandalima, ženama, piću, ali i odličnim ulogama.

Preporučujemo Vod smrti/ Platoon u kojem Charlie Sheen igra mladog, samozatajnog Chrisa koji pokušava spasiti glavu i zdrav razum u kaotičnom vijetnamskom ratu.

gumb

martincharlie

4. Ingrid Bergman i Isabella Rossellini

Tri puta Oscarom nagrađena švedska diva Ingrid Bergman uz Gretu Garbo doživjela je najveću slavu u Hollywoodu. Početkom pedesetih udala se za kultnog talijanskog redatelja Roberta Rossellinija i s njim dobila kćer Isabellu, također vrlo talentiranu glumicu.

Film Davida Lyncha, senzualni triler Plavi baršun /Blue Velvet s Isabellom Rossellini gledajte na Pickboxu.

gumb

ingridbergmanisabella

5. Tony Curtis i Jamie Lee Curtis

Tony Curtis i Janet Leigh bili su zlatni par Hollywooda pedesetih godina, tako da nije čudo da se njihova kći Jamie pored svih zanimanja odlučila baš za glumu.

Oscarom nagrađeni film Neki to vole vruće/ Some like it hot s Tonyjem Curtisom i Marlyn Monroe i Riba zvana Wanda/ A fish called Wanda s Jamie Lee Curtis čekaju vas na Pickboxu.

gumb

tonycurtisjamieleecurtis

6. Donald Sutherland i Kiefer Sutherland

Kanadski glumac Donald Sutherland koji će ove godine navršiti 80 godina u filmskom biznisu je već oko 50 godina, a žanrovski raznolike uloge učinile su ga jednim od najzanimljivijih glumaca ikad. Njegov sin Kiefer na sceni se pojavio osamdesetih godina, a trenutno je najpoznatiji po svojoj ulozi Jacka Bauera u seriji 24.

Na Pickboxu gledajte Veliku pljačku vlaka/ The Great Train Robbery i Invaziju tjelokradica/ Invasion of the Body Snatchers s Donaldom Sutherlandom i Ostani uz mene/ Stand By Me, Tanku liniju smrti/ Flatliners i Disneyjevu animiranu komediju Zov divljine/ The Wild s Kieferom Sutherlandom.

gumb

donaldsutherlandkiefer

7. Blythe Danner i Gwyneth Paltrow

Oskarovka Gwyneth Paltrow kći je preminulog redatelja i producenta Brucea Paltrowa i glumice Blythe Danner. Iako su joj malo zamaha u karijeri donijele i zaruke s Bradom Pittom, Gwyneth je ozbiljna glumica postala već u ranim dvadesetima kada je odigrala zapaženu ulogu Emme Woodhouse u filmu Emma koji je ekraniziran prema romanu Jane Austen.

U filmu Gospodar plime/ The prince of tides koji je režirala Barbra Streisand i koji je nominiran za čak 7 Oscara, gledajte Bythe Danner u ulozi Sally Wingo.

gumb

blythegwynethpaltrow

8. Peter Fonda i Bridget Fonda

Obitelj Fonda, počevši od legendarnog glumca Henryja Fonde, jedna je od najpoznatijih filmskih obitelji kojoj je gluma u genima. Peter Fonda, kultna ikona iz 60- ih, brat je dvostruke oskarovke Jane Fonda i otac Bridget Fonda.

Najjača uloga Petera Fonde ona je iz Easy Ridera /Goli u sedlu gdje zajedno s Denisom Hopperom kao bajker putuje kroz SAD.

Bez obzira što je imala samo 5 godina, Bridget Fonda se u Easy Rideru pojavila kao statistica i to je bila njena prva uloga. Iako je imala dosta zapaženih uloga, najviše nam se urezala u sjećanje kao psihopatska cimerica u filmu Oglas donosi smrt /Single white female.

gumb

peterbridget

9. Goldie Hawn i Kate Hudson

U braku oskarovke Goldie Hawn s pjevačem Billom Hudsonom, rodila se Kate Hudson, zvijezda filma Korak do slave /Almost famous.

Prisjetite se slatke Goldie u filmu Hala Ashbyja Holivudski frizer /Shampoo.

gumb

goldiekatehudson

10. Kirk Douglas i Michael Douglas

Uloga slavnog Kirka Douglasa, čije je pravo ime Issur Danielovitch Demsky, previše je da bi se izbrojalo, a da još uvijek glumi, ove godine proslavio bi 69 godina filmske karijere. Što i ne bi bilo tako puno s obzorom da će ove godine navršiti 99 godina.

Na Pickboxu gledajte 20 000 milja pod morem/ 20 000 Leagues Under the Sea u glavnoj ulozi s Kirk Douglasom i Kineski sindrom/ The China Syndrome s Michaelom Douglasom.

gumb

kirkMichael Douglas … 'It's much more fun to be bad'

11. Jerry Stiller i Ben Stiller

Da bi razumjeli zašto je George Costanza iz Seinfelda čovjek kakav je, ne bi bilo loše prvo upoznati njegovog psihotičnog oca Franka koji jadnom Georgeu i nije bio najbolji otac na svijetu.

Nadamo se da je Jerry Stiller koji glumi starog Costanzu svome pravom sinu Benu Stilleru ipak bio nešto bolji i brižniji otac.

gumb

jerrysben stiller

Komentiraj

Komentara