Gorko-sladak početak snimanja posljednje sezone Orphan Blacka (FOTO)

Početak snimanja pete i posljednje sezone megapopularne sci-fi drame Siročad (Orphan Black), ovih su dana na društvenim mrežama obilježili članovi kreativnog tima koji nisu skrivali radost i uzbuđenje zbog ponovnog druženja na setu. Nakon zajedničkog čitanja scenarija koje je odrađeno prošlog tjedna, ekipa koja stoji iza ovog zanimljivog projekta započela je s ozbiljnim snimanjem u utorak, 11. listopada, a objave na Instagramu i Twitteru emotivno su dotaknule brojne fanove koji se teško mire s činjenicom da se ovako kvalitetnoj seriji bliži kraj.

>> VIDEO: URNEBES NA SNIMANJU ORPHAN BLACKA

Zajedničko čitanje scenarija kao službeni početak produkcije 5. sezone

Osim tuge zbog skorašnjeg završetka priče, fanovi i kreatori serije u isto su vrijeme ponosni i zadovoljni nedavnom validacijom od strane struke, odnosno osvajanjem Emmyjevog kipića za glavnu žensku dramsku ulogu koju je nakon četiri sezone neuobičajenog i mukotrpnog angažmana napokon osvojila briljantna Tatiana Maslany. Njezina maestralna izvedba koja se odnosi na istovremeno tumačenje desetaka različitih uloga upada u oko svakome tko zaviri u koju scenu iz Siročadi, a upravo su zbog hypea stvorenog oko ovogodišnjih Emmyja na kojima je nagrađena i Maslany, fanovi i tužni što se projekt neće nastaviti.

>> 7 PUTA KADA JE HELENA IZ ORPHAN BLACKA BILA SLATKA

Osim producenta Mackenzieja Donaldsona koji je poprilično aktivan na društvenim mrežama gdje često objavljuje sadržaje vezane uz seriju, slike sa seta su objavile i glavne glumačke zvijezde showa – Maslany i njezin kolega Kristian Bruun koji je, izgleda, najpoželjnija osoba iz Kluba klonova za zabavan selfie.

>> Orphan Black – intervju s kanadskom glumicom Tatianom Maslany

And that's action on season 5 🎬 #orphanblack #cloneclub #season5

A post shared by Mackenzie Grace (@mackiegd) on

Osim dobro raspoloženog Bruuna koji je spremno pozirao svojim kolegama, početak snimanja obilježili su i uzbuđeni tweetovi ko-kreatora serije Johna Fawcetta koji je režirao sveukupno 15 dosadašnjih epizoda (uključujući i prvu iz nadolazeće sezone) i mlade glumice Skyler Melody Wexler koja se vrlo dobro snalazi među starijim kolegama i kolegicama.

>> ORPHAN BLACK: SPREMA SE VIDEOIGRA?

Posljednja sezona Siročadi izaći će sljedeće, 2017. godine i to najvjerojatnije početkom ljeta, a sveukupno 10 epizoda prikazat će BBC. Slatko-gorki osjećaj zbog početka snimanja završne sezone ove iznimne serije koja u prvi plan postavlja stari problem odnosa biološke uvjetovanosti i okolišnih iskustava pri formiranju ličnosti, a mnogo je doprinijela i razgovoru o reprezentaciji ženskih i LGBTQ iskustava na televiziji, pokušat ćemo umanjiti smijući se nestašnom Bruunu.

>> DVIJE NOVE SERIJE KREATIVACA IZ ORPHAN BLACKA

Komentiraj

Komentara