Gospodar prstenova: Otkriveno vrijeme radnje Amazonove serije, nema mladog Aragorna

Nakon objave vijesti o novoj ekranizaciji Gospodara prstenova, zakotrljale su se spekulacije. Ključno je pitanje bilo – kada će se radnja odvijati? U startu se isključila mogućnost da bi serija mogla tematizirati period nakon završetka trilogije. Najizglednija je bila mogućnost da se serija pozabavi periodom između Hobita i Gospodara prstenova. To bi onda uključivalo, između ostalog, i priču mladog Aragorna.

>> Into The Badlands: Sve što morate znati o brutalno dobroj seriji o postapokalipsi

No, iako su neslužbene informacije ukazivale na tu mogućnost, te iako su i fanovi i serijski mediji mladog Aragorna poprilično ozbiljno, s Amazona je stigla nešto drukčija informacija. Njihova je objava na Twitteru eliminirala sumnje i srušila teorije – umjesto Aragorna, upoznat ćemo njegove pretke. I to jako, jako daleke. Naime, serija će biti smještena u Drugo doba Međuzemlja, oko 3000 godina prije radnje trilogije.

Amazonova objava karte Međuzemlja sadrži jedan jako važan detalj: otok Numenor. Ovaj je mitski otok značajan u mitologiji Međuzemlja, a Drugo doba bilo je doba prosperiteta i uspona tog kraljevstva. Numenor je pao pri kraju Drugog doba, a taj je period značajan i po stvaranju Prstenova moći. Serija bi tako mogla istražiti i priče drugih prstenova, koji su pripali vilenjacima i patuljcima, te ljudima koji su, na kraju, preuzeti od Saurona postali Nazguli.

Vremenski odmak od 3000 godina podrazumijeva i to da se u seriji neće pojavljivati već poznati likovi iz knjiga i posebice filma, osim možda vilenjaka – Elronda i Galadriel. U tom će pogledu biti zanimljivo vidjeti hoće li svoje uloge reprizirati Cate Blanchett i Hugo Weaving. Za sada, nema informacija. Moguće je i da će producenti odabrati neke druge solucije. Kako god, uskoro se vraćamo u Tolkienov svijet – u njegovu daleku prošlost.

>> Igra prijestolja: Osma sezona donosi najveću i najdužu bitku ikada, ruše se rekordi Gospodara prstenova

Komentiraj

Komentara