Gospodar prstenova: Serija bi se trebala fokusirati na mladog Aragorna?

Nakon što je prošle godine službeno najavljeno da Amazon razvija višesezonski serijski projekt o Tolkienovom fantasy svijetu, krenule su nezaustavljive spekulacije o sadržaju serije. Ključna su pitanja bila i još uvijek jesu: koju će epohu Međuzemlja serija zahvatiti i tko će biti u središtu radnje? Koji će se likovi iz trilogije Gospodara prstenova pojaviti u serijskoj verziji legendarne Tolkienove sage? Uvijek dobro informirana ekipa koja upravlja web stranicom Tolkienovih najtvrdokornijih fanova, objavila je na svom Tweeter profilu vijest koja je dobrim dijelom i odgovorila na ova pitanja.

>> Gospodar prstenova: Peter Jackson će producirati Amazonovu seriju?

Tko će zamijeniti Vigga Mortensena?

Još se čeka službena potvrda Amazona, ali ekipa sa stranice TheOneRing govori da je informacija potvrđena iz više različitih izvora. Dakle, serija bi se, prema njihovim informacijama, trebala fokusirati na život mladog Aragorna! Njihova se objava poklapa s dosadašnjim (ne)službenim vijestima i glasinama, o seriji koja bi trebala biti koncipirana oko radnje koja prethodi zbivanjima iz svima već dobro poznate književne i filmske trilogije. Filmovi Petera Jacksona nisu odlazili u Aragornovu prošlost, osim kroz par sitnih flashbackova; s druge strane, Jacksonova je Hobbit trilogija portretirala prošlost likova poput Gandalfa i Legolasa, što fanovima baš i nije bilo po volji, budući da se na taj način drastično odstupalo od književnoga predloška.

>> Gospodar prstenova: Andy Serkis o (ne)sudjelovanju u LOTR seriji

Ukoliko se producenti zaista odluče fokusirati na mladog Aragorna, takav bi koncept serije otvorio mnogo slobodnog prostora i mogućnosti za istraživanje kako biografije samog lika, tako i šireg područja Međuzemlja. Prvo, Aragorn je dobar dio svog života proveo lutajući Međuzemljem, istražujući sve njegove strane i skrivene kutke. Pored ostalih avantura, sudjelovao je i u raznim bitkama, među kojima se ističe njegova uloga u vojsci kralja Thengela iz Rohana. Drugo, ni filmovi ni knjige ne ulaze predetaljno u Aragornovu biografiju: osim nekih ključnih crta, mnogo je toga obavijeno velom tajne. Producenti bi tako mogli krenuti jednom intrigantnom i zanimljivom putanjom. Također, Aragorn se u prošlosti susretao i s nekim likovima trilogije, među kojima se izdvaja njegov susret s Gandalfom. Ian McKellen se ne slaže s idejom da neki drugi glumac utjelovi čarobnjaka. Stoga, fanovi se toplo nadaju da bi McKellen mogao ponovno ući u tu ulogu. Kako god, čini se da je projekt ušao u svoju odlučujuću, vruću fazu a mi, naravno, nastavljamo pažljivo pratiti njegov razvoj.

>> Gospodar prstenova: Amazon ulaže 500 milijuna dolara u seriju, premašena Jacksonova trilogija

Komentiraj

Komentara