Guillermo del Toro priprema novu horor seriju za Netflix

Na ovogodišnjoj dodjeli Oskara njegov je film Oblik vode bio prava senzacija, zbog koje je nagrađen Oskarom za najbolju režiju a njegovo djelo proglašeno najboljim filmom. Sada, izgleda da Guillermo del Toro koristi stečeni kapital i osvježenu reputaciju kako bi na raznim frontama progurao nove projekte koje gradi svojim prepoznatljivim žarom, stilom i načinom rada. Medijsku je prašinu podigla vijest o dogovorenoj suradnji između del Tora i Netflixa, koji je od redatelja naručio antologijsku horor seriju.

>> O čemu se govorilo i tko je pobjedio na ovogodišnjoj dodjeli Oscara

Antologijska serija ili, u izvornom obliku, anthology series, specifična je kategorija u kojoj serije imaju samostalne epizode čije zasebne priče spaja konceptualna nit, krovna tematika ili žanr. Del Toro će tako, za Netflix, kreirati jednu antologijsku horor seriju. U Netflixovoj press izjavi piše da je riječ o sofisticiranoj seriji, što bi trebalo značiti da će del Toro imati veliku dozu slobode oko oblikovanja sadržaja. To povrđuje i objava da će redatelj samostalno birati suradnike, odnosno scenariste, redatelje i filmaše uz čiju će pomoć ekranizirati svoje vizije i priče. On će se, pak, baviti pisanjem scenarija epizoda, a preuzet će i funkciju izvršnoga producenta.

>> The Rain: Drugi trailer najavljuje brutalnu i jezivu post-apokaliptičnu dramu (VIDEO)

Cjeloviti naslov nadolazeće antologijske serije je: Guillermo del Toro Presents 10 After Midnight ili, u slobodnom prijevodu, Guillermo del Toro predstavlja 10 iza ponoći. Prema službenim najavama, svaka bi epizoda trebala biti refleksija nekih aktualnih del Torovih preokupacija i ideja. U tom će pogledu biti jako zanimljivo vidjeti koje će teme otvoriti i razrađivati u pojedinim epizodama, hoće li one biti vezane isključivo za žanr horora ili će biti riječ o međužanrovskom eksperimentu. Kako god, slobodan prostor koji je Netflix dao del Toru razlog je zbog kojeg ovaj naslov ne smijemo ispustiti iz vida. Stoga, nastavljamo pažljivo pratiti razvoj ovog projekta koji bi, u bliskoj budućnosti, mogao predstavljati novu serijsku senzaciju.

>> Castle Rock: Nova J.J. Abramsova psiho-horor serija, jeziva adaptacija mitologije Stephena Kinga (VIDEO)

Komentiraj

Komentara