Gus Van Sant snima LGBT mini-seriju

Ekipa koja je nam je donijela izvrsnu oskarovsku biografiju Milk – zlatne čovječuljke kući su odnijeli Sean Penn za glavnu ulogu i Dustin Lance Black za scenarij – okuplja se još jednom. Ne u punom sastavu, Penna sigurno neće biti, ali redatelj Gus Van Sant, scenarist Black i producent filma Bruce Cohen opet surađuju na priči smještenoj u LGBT zajednicu.

>> Gus Van Sant za HBO režira dramu o Salemu

When We Rise bit će, prema narudžbi ABC-ja, osmodijelna mini-serija. Slično u Milku, junaci su pripadnici gay, bi i transseksualne zajednice koji se i u privatnim životima i u političko-socijalnoj areni bore za svoja građanska prava. Serija će obuhvatiti razdoblje od začetka pokreta u 20. stoljeću do danas.

>> 10 najdražih gay serijskih likova

Milk-158
FOTO: When We Rise je, kao i Milk, priča o borcima za građanska prava

Inače, When We Rise već se dugo “dinsta” na ABC-ju: već dvije godine traju pregovori te televizijske kuće i Blacka i tek je pristanak Van Santa upalio zeleno svjetlo. Gus će režirati prve dvije epizode i to će mu biti rijedak televizijski izlet: pod njegovom je redateljskom palicom snimljen pilot serije Boss, a režira i pilot za povijesnu HBO-ovo dramu The Devil You Know. Fino.

Komentiraj

Komentara