Hannibal 4: Bryan Fuller vodi sve ozbiljnije razgovore o nastavku serije u drugačijem obliku

Još od davnog završetka treće, fanovi polažu nadu u moguću četvrtu sezonu serije Hannibal, koja je prema mnogima prerano završila ostavivši gledateljstvo željnim za još. Ubrzo nakon završetka treće sezone, mnoštvu se glasova koji su iskazivali želju za nastavkom Hannibala pridružio i sam Bryan Fuller, izvršni producent i tvorac serije. Nakon što je ranije ove godine izjavio kako bi pregovori i planiranje nove sezone mogli započeti u kolovozu 2017. godine, te podigao na noge čitavu vojsku fanova diljem svijeta, Fuller je sada otišao i korak dalje, otkrivši kojim bi smjerom mogao krenuti potencijalni nastavak ove izvrsne serije.

>> IZVRŠNI PRODUCENT HANNIBALA POTVRDIO ČETVRTU SEZONU?

Kako bi objasnio svoju viziju nastavka serije, Fuller je krenuo od samog početka. Serija je bila bazirana na segmentima priče iz knjiga Crveni zmaj i Hanibal, pisca Thomasa Harrisa. Fuller nije uspio dobiti dopuštenje za korištenje materijala iz knjige Kad jaganjci utihnu zbog zakonodavnih zavrzlama oko autorskih prava s istoimenim filmom iz 1991. godine. Upravo bi ta knjiga, prema Fullerovim zamislima, trebala poslužiti kao okvir unutar kojega bi se radnja četvrte sezone odvijala. Iako smatra da je film savršen, Fuller u knjizi vidi mnoštvo neistraženih mjesta i detalja koji bi mogli biti elaborirani i adekvatnom produkcijom uobličeni u vrhunski serijski materijal.

>> MADS MIKKELSEN PRIŽELJKUJE NASTAVAK HANNIBALA

I Mads Mikkelsen je izrazio želju za nastavkom Hannibala

Fuller je kazao i da je razgovarao s producenticom Marthom De Laurentiis o povratku serije na naše ekrane. U razgovoru su zaključili kako kolovoz 2017. godine predstavlja povoljniji period za postizanje dogovora oko autorskih prava i rada na materijalu iz knjige Kad jaganjci utihnu. Međutim, novi bi nastavak, ukoliko se ostvari, trebao poprimiti i drukčiji oblik od dosadašnjeg. Naime, Fullerova je zamisao ta da četvrtu sezonu pretvori u mini seriju koja ne bi imala jasno definiran tok i strukturiran oblik, što bi producentima i glumačkom sastavu otvorilo prostor za ležerniji i opušteniji rad. Ono što je važno za sve fanove, jest to što Fuller nije sam u projektiranju povratka serije. Osim producentice De Laurentiis, i Mads Mikkelsen, zvijezda serije, izrazio je želju za povratkom u ulogu Hannibala i to u formatu serije kojeg smatra idealnim za ovu priču. To je upravo ono što želi i Fuller – dovesti utihnule jaganjce na male ekrane i to s istom ekipom s kojom je već i radio. Za sada nam ne preostaje ništa drugo nego držati fige i nadati se plodonosnoj sinergiji dvojca Fuller-Mikkelsen, te načuliti internetske uši kako nam glasine i signali o povratku Hannibala ne bi promakli.

>>VIDEO: INTERVJU S HANNIBALOM

Komentiraj

Komentara