Hladan tuš za fanove: Direktor NBC-ja definitivno odbio mogućnost revivala Prijatelja i Seinfielda

U jeku revival i remake manije, koja je prvo zahvatila holivudski milje, da bi kasnije prepotentno opčinila i sferu TV produkcije, mnogi su spekulirali o mogućem povratku kultnih Prijatelja i Seinfielda. Ili, preciznije, mnogi su se mogućem revivalu što potiho, što na glas, i nadali – pogotovo kada je riječ o Prijateljima. Nakon iznimno uspješnoga povratka Roseanne, kao i nakon NBC-jeva oživljavanja serije Will & Grace, pop-kulturni i tržišni trendovi ukazivali su na realnu mogućnost revivala i ovih dviju serija, koje po popularnosti i kulturološkom značaju nadilaze gotovo sve naslove koji su u posljednje vrijeme doživjeli svoju moderniju inačicu. No, fanovi moraju stati na loptu i pripremiti se na hladan tuš: direktor NBC-ja Bob Grenblatt je kategorički odbio mogućnost njihova revivala.

>> Revival i remake manija: Zašto se (re)produciraju i gledaju naslovi iz 90-ih?

Fanovi – ljuti, tužni ili možda zadovoljni odlukom?

U razgovoru za Hollywood Reporter, Greenblatt se osvrnuo na nekoliko naslova koji bi mogli nanovo oživjeti i dobiti svoju osuvremenjenu verziju. Spomenuo je serije The Office i Zapadno krilo kao one koje bi NBC mogao vratiti na male ekrane. Dok za revival ovih dviju serija postoje izgledne šanse, Greenblatt je bio kratak i jasan po pitanju povratka Prijatelja i/li Seinfielda. Ukratko, nema šanse: do povratka Prijatelja neće doći nikada, kaže direktor. Isto vrijedi i za Seinfield: za ovu je seriju, kaže Greenblatt, gotovo pa i zajamčeno da se nikada neće vratiti. Jedan od protagonista Prijatelja, Matthew Perry, već se javno i izjasnio kao kritičar i protivnik revivala  ove serije. Ukoliko je Chandler, dakle, protiv toga, teško bi bilo zamisliti ikakav povratak Prijatelja bez njega. Isto tako, ponovno okupljanje Jennifer Aniston, Courteney Cox, Matta LeBlanca, Lise Kudrow, Davida Schwimmera i spomenutog Perryja, izgleda kao poprilično kompliciran i skup potez, a imajući na umu njihovo svestrano angažiranje u različitim projektima, priča djeluje još kompleksnijom.

Što je, tu je.

Što se Seinfielda tiče, vrijedi ista stvar – bilo bi komplicirano pohvatati sve protagoniste. No, s druge strane, nameće se pitanje – je li revival ovih dviju kultnih serija uopće i potreban? S obzirom na njihove završetke, na način na koji su, primjerice, Prijatelji zaokružili svoju priču, je li zbilja potrebno nanovo otvarati ove serije? Možda bi, najbolje, bilo kada bi ove kultne serije ostale ono što one i jesu? Kako god bilo, iako je Greenblatt bio nedvosmisleno jasan oko toga, iskustvo nam govori da minimalne šanse ipak postoje. Revival manija se pokazala kao tržišno isplativa stvar, što je na vlastitoj koži, kao i u blagajnama NBC-ja, osjetio i sam Greenblatt. Stoga bi možda njegovo ”nikad” bilo dobro i djelomice shvatiti s jedne strane kao mamac koji privlači pažnju fanova, a s druge strane kao – nikad ne reci nikad, kad je u pitanju profitabilnost revivala.

>> Pickbox – Nove serije i filmovi u travnju

Komentiraj

Komentara