Hokus Pokus: 5 razloga za gledanje kultnog fantasy klasika za Noć vještica

Disneyjeva fantasy-haloween-horor-komedija Hocus Pocus jedan je od omiljenih kulnih filmova iz devedesetih. U glavnim ulogama su Bette Midler, Sarah Jessica Parker i Kathy Najimy, vještičji trio koje uskrsnu 31.10. u Salemu, Massachusettsu. Donosimo vam pet razloga za gledanje ovog kultnog klasika za Noć vještica!

>> 5 razloga za (ponovno) gledanje Bubimira (1988)

5. KULTNI FANTASY KLASIK

Hocus Pocus Film GIF

Zanimljivo je kako Hocus Pocus, kad se prvi put prikazao 1993., nije bio toliko uspješan – ni kod kritike ni u komercijanom smislu. Štoviše, Disney je izgubio oko 16 milijuna dolara na ovaj film. Unatoč tome, Hocus Pocus postao je kultni klasik. Vjerojatno zahvaljujući tome što Disney Channel prikazuje film svake godine, publika je za ovim fanstasy filmom poludjela i okitila ga titulom kultnog klasika.

4. NAJBOLJE VJEŠTICE

Vještičji trio koji čine Bette Midler, Sarah Jessica Parker i Kathy Najimy proslavio se ovim film. Bette Midler kao vođa ove skupine Winifred Sanderson oduševljava svojom glumom, jer je se u isto vrijeme bojimo i divimo! Sarah Jessica Parker kasnije je igrala ulogu Carrie u poznatoj seriji Sex i grad koja ju je još više proslavila, no uloga glupave sestre Sare Sanderson u Hocus Pocusu je genijalna!

3. NAJSLAĐI ZOMBI

Billy Butcherson jedan je od najslađih zombija na televiziji. Kad je bio živi, Billy je bio Winifredin dečko. Nažalost, Winifred je saznala da ju je prevario s njezinom sestrom Sarom. Jako se naljutila, otrovala ga i zašila mu usta kako joj ne bio mogao govoriti tajne, čak ni u smrti.

2. UVIJEK JE ZABAVAN

Hocus Pocus izvrstan je film jer ga možemo gledati opet i opet. I svaki novi put otkrijemo nešto novo u filmu što nismo prije vidjeli, i svaki put iznova je zabavan!

1.DOLAZI NASTAVAK

U posljednjih 26 godina, Hocus Pocus nezaobilazni je film za vrijeme Halloweena, a sada se možemo veseliti nastavku! Sve o nastavku pročitajte na ovom linku:

>> Hocus Pocus 2: Dolazi nastavak fanstasy filma koji je obilježio devedesete

Komentiraj

Komentara