Hollywood: Najveći projekt Netflix generacije? (TRAILER)

Prateći Tarantinov portret Zlatnog doba Hollywooda, Netflix je prošle godine dao dozvolu za produkciju mini-serije istog povijesnog razdoblja pod nazivom Hollywood. Time su uz Irca prihvatili još jedan rizik velikog budžeta za povijesnu dramu (koja se često nije novčano isplatila) kako bi svojim pretplatnicima ponudili kvalitetni originalni sadržaj. Prije dva dana smo dobili i prvi pogled u ovaj projekt.

Alternativni Tinseltwon

Radnja serije prati mlade glumce i filmaše koji nakon Drugog svjetskog rata žele uspjeti u velikom Hollywoodu. Po navodima redatelja, prikazat će se povijest Hollywooda sa „što ako“ zaokretom. Odnosno, kroz alternativnu povijest vidjet ćemo što bi bilo da su, primjerice, outsideri mogli ispričati svoju priču, da je velike odluke donosila žena, da su scenarist ili junakinja bili Afroamerikanci, ili pak da je filmski idol bio otvoreno gay. Ne znajući da je ovo ideja serije, dosta bi se zbunili gledajući najavu- jer imate dojam da su u radnju ubacili apsolutno sve što pogađa i kritizira Hollywood posljednjih godina.

Mlade nade Hollywooda (ili Netflixa?)

Budući da ova mini-serija prati primarno mlade glumce i filmaše, ona je ponudila i širok raspon današnjih „zvijezda u usponu“. Tu su se našli Darren Criss (Glee, American Crime Story, Midway), Jake Picking (Top Gun: Maverick, Patriots Day, Sicario), Laura Herrier (Crni član KKKlana, Spider-Man: Povratak kući) i Samara Weaving (Tri plakata izvan grada, Ready or Not).

Međutim, kako ne bi bili prepušteni sami sebe, uz njih su odabrani i neki stariji poznati glumci poput Jima Parsonsa (Teorija velikog praska, Hidden Figures), dobitnika Zlatnog globusa Dylana McDermotta (Pravda za sve), Hollande Taylor (Dva i pol muškarca, Plavuša s Harvarda), Queen Latifahe (Lak za kosu, Taksi) i brodvejske zvijezde Patti LuPone.

Od Igre Prijestolja do Gleeja

Uz navedenu glumačku postavu, jednako je zanimljiv i odabir scenarista i redatelja. Tako su režiju podijelili Daniel Minahan (Igra prijestolja, Kuća od karata, American Crime Story) i Ryan Murphy (Glee, Američka horor priča, The Politican), dok su scenaristi i tvorci, već spomenuti Ryan Murphy, i Ian Brennan (Glee, The Politician). Ova kombinacija žanrova nam otežava predviđanje izgleda serije, budući da raspon ide od Igre prijestolja do Gleea. Na temelju najavu, ipak će više naginjati Gleeu (iskreno i duboko se nadam da neće biti mjuzikl).

Službeni datum premijere je 1. svibnja, kada će na Netflixu biti objavljeno svih sedam epizoda ove mini-serije. U međuvremenu pogledajte priloženu najavu.

Ivana Krmpotić

>> Capone: Tom Hardy u ulozi života (TRAILER)

Komentiraj

Komentara